Sude Yaren Uzunçavdar: “Hedefim Olimpiyat şampiyonu olmak”

Tekvandonun altın çocuğu Sude Yaren Uzunçavdar; “Hedefim 2024 Olimpiyat Oyunları’nda şampiyon olmak. Allah’ın izniyle ilkleri başarıp adımı tarihe kazımak istiyorum.” dedi.

Sude Yaren Uzunçavdar: “Hedefim Olimpiyat şampiyonu olmak”
Yayınlama: 18.04.2023
A+
A-

Kariyerinde önemli başarılara imza atarak Türk bayrağını zirveye taşıyan tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar; Dünya Şampiyonluğu, İslami Dayanışma Oyunları Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu, Avrupa ikinciliği, Avrupa üçüncülüğü ve birçok uluslararası turnuvada şampiyonluklar elde etti.

‘Süper babanne’ olarak anılan tekvandocu Kibar Uzunçavdar ve babası Serkan Uzunçavdar’ın izinden giderek azmi, heyecanı ve spora olan aşkıyla uluslararası müsabakalarda adından söz ettirmeyi başaran ailesinin 3’üncü kuşak tekvandocusu 17 yaşındaki Sude Yaren, “Kendi kulübümüzde çalıştığım zaman babam Serkan hocam, Gamze Yatan hocam, aynı zamanda babaannem Kibar hocam eşliğinde çalışıyorum” dedi.

AİLENİN 3. KUŞAK TEKVANDOCUSU

Sosyal hayata fazla zaman ayıramadığını ve genellikle gününün birçoğunu antrenman yapmakla geçirdiğini belirten Sude Yaren Uzunçavdar: ” Kendimi bildim bileli tekvando yapıyorum yani kelimenin tam anlamıyla salonda büyüdüm diyebilirim. Antrenmanlarımız maç programına göre şekilleniyor. Milli Takım’da olduğum zaman dünyanın en iyi teknik direktörü ödülüne sahip Ali Şahin Hocamız eşliğinde çalışmalarız sürüyor. Teknik direktörümüz Ali Şahin Hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Çok çalışıyorum, tevekkül ediyorum, antrenmanlardan sonra maçlarımı ve rakiplerimin maçlarını izleyerek mental antrenman çok yaparım. Hırsım, azmim, beni destekleyen ailem ve hocalarım sayesinde buralardayım” ifadesini kullandı.

HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Olimpiyat şampiyonu olmak için çalışmalarına hız kesmeden devam eden tekvandonun altın ismi Sude Yaren Uzunçavdar: “Bu zamana kadar kariyerimde Dünya Şampiyonluğu, İslami Dayanışma Oyunları Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu, Avrupa İkinciliği, Avrupa Üçüncülüğü ve birçok uluslararası turnuvada şampiyonluklarım var. Hedefim 2024 Olimpiyat Oyunları’nda şampiyon olmak. Allah’ın izniyle ilkleri başarıp adımı tarihe kazımak istiyorum. Gelecek nesillere umut ve ışık olmak en büyük hayalim” dedi.

TEKVANDODA TÜRK BAYRAĞINI ZİRVEYE TAŞIYOR

Sude Yaren Uzunçavdar: “Duygularımı çok yoğun yaşayan biriyim. Ülkemi, bayrağımı böylesine büyük organizasyonlarda temsil ettiğim ve şampiyonluklarla taçlandırdığım zaman inanılmaz derecede mutlu oluyorum ve gururlu duyuyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Benim gibi genç arkadaşlarıma tavsiyem, mutlu oldukları işlerle uğraşmaları ve istedikleri şeylerden asla vazgeçmeden çalışmaları. Her alandaki anahtar kelime ‘çalışmak” (Sabah)

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.