“Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor” projesi için protokol imzalandı

“Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor” projesi için protokol imzalandı
Yayınlama: 10.08.2023
A+
A-

Şırnak’ta Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde hazırlanan “Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor” projesi için protokol imzalandı.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Silopi Yer Fıstığı Üreticileri Birliği tarafından “Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor” projesi hazırlandı. Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün proje yürütücüsü olduğu çalışmada, Şırnak Valiliği toplantı salonunda protokol imzalandı.

Silopi’de yer alan atıl çırçır fabrikasında 18 ay süre ile uygulanacak olan projenin toplam maliyeti 2 milyon 670 bin TL. Bu maliyetin yüzde 90’ı yani 2 milyon 403 bin TL’si DİKA tarafından karşılanırken, 197 bin TL’si ise Silopi Yer Fıstığı Üreticiler Birliği tarafından karşılanacak.

Atıl çırçır fabrikası içerisindeki 400 metrekarelik alanda alınacak forklift, tam otomatik paketleme makinesi, kavurma makinesi, ambalaj paketleme makinesi, otomatik çuval doldurma makinesi, boylama makinesi, kabuk kırma makinesi, konveyör bant makineleri ile bir fabrika kurulacak. Burada 5’i daimi 5’i de dönemsel olmak üzere 10 genç çalışacak. Projeden, Silopi’de yer fıstığı üreten yaklaşık 140 üretici faydalanacak.

Şırnak Valisi Osman Bilgin, fıstık üreticilerine yapmış oldukları bu girişimden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “Bir şeyi ilk yapmak her zaman zordur. Kolayı herkes yapar. Önemli olan zoru yapıp önemli sonuçlar ortaya çıkarmaktır. Bunu da yapıyorsanız tebrik ediyoruz” dedi.

Protokol imza törenine Şırnak Valisi Osman Bilgin, DİKA Genel Sekreter Vekili Murat Katı, Silopi Kaymakamı Cahit Koç, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel ile Silopi Yer Fıstığı Üreticileri Birliği Başkanı Emin Soysal katıldı.

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.