Şehir İttifakı’ndan Van Mall AVM Açıklaması; “1 Milyar Dolar Heba Oldu”

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, Van’da yapımı devam eden Van Mall AVM ve Kent Meydanı ile alakalı konuştu.

Şehir İttifakı’ndan Van Mall AVM Açıklaması; “1 Milyar Dolar Heba Oldu”
VAN
Yayınlama: 24.02.2024
A+
A-

İlhan konuşmasında; “Yerel seçim sürecinin içinde bulunduğumuz şu günlerde her türlü proje havada uçuşmakta. Oysa ki son 20 yıldır şehrimizi yönetenler belediyecilik adına elle tutulur ciddi bir iş yapmadıkları gibi yaptıkları işler de israf olarak kayda geçmiştir. Bugün basın açıklaması gerçekleştirdiğimiz Van’ın en kıymetli caddesi üzerinde bulunan ve Van Park AVM daha sonra Van CİTY yeni adıyla Van MALL AVM, özel idare binasının yerinde 14 yıl önce yapılmaya başlamış,yapılması yıllar sürmüş, yapıldıktan sonra açılması, işletilememesi, kapanması, el değiştirmesi gibi sürekli bir sorun olarak durmuştur. En son 5 Ocak 2023 yılında bir toplantı yapıldı ve Mart 2023 yılında faaliyete geçeceği söylendi. Van’da her işte olduğu gibi Van Mall AVM’de, geldiğimiz noktada her gün çeşitli hikayelerle ertelenen işler arasında yerini almıştır” açıklamasında bulundu.

“Van Mall AVM, Ucube Bir Yapıt Gibi Durmaktadır”
Yapılan Avm projesiyle alakalı konuşan İlhan; “Van Mall AVM, bugün şehrimizin en kıymetli lokasyonun da bir ucube yapıt olarak durmaktadır. Van Mall AVM projesiyle en az 1 milyar dolar heba olmuştur. Yine üzerinde bulunduğumuz Kent Meydanı da; Van Belediyesinin yerinde yapılmış, 11 yıldır en değerli alanlarımızın israfına sebep olmuştur. Kent Meydanı için tarihi kimliğe sahip Van müzesi yıkılmıştır. Yapılan meydan ben yaptım oldu, mantığıyla yapılmıştır. Oysa ki altı otopark olarak yapılıp, doğru bir planlamayla şehrimize kazandırılabilirdi. Van’ın son 20 yılını yaptıkları saçma sapan işlerle heba edenler, şimdiler de milletin parasıyla şehrin dört bir yanını bilbordlarla donatmış, uygulama otelinde her gün milleti yedirip içirip oy alma derdine düşmüştür. Buradan açık ve net olarak söylüyorum. Milletimizin parasını heba edenler, şehrimizin geleceğini heba edenler, şimdi çıkmış projeler açıklıyor. Bu memleketin tüm sorunlarını biliyoruz ve şehrin sorunlarını çözmek için geliyoruz. Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak söz veriyorum. Bu şehrin tek kuruşunu heba etmeyeceğiz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.