Sağlık Bakanı Koca: “Randevu Sadakatsizliğine Çözüm Bulacağız”

Son bir yıl içinde 23 milyon randevuya gelinmediğini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, buna ilişkin bir çözüm bulacaklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Koca: “Randevu Sadakatsizliğine Çözüm Bulacağız”
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Beykozda vatandaşlarla biraraya geldi. Burda vatandaşla sohbet eden Koca, MHRS konusuna değindi. MHRS’de yaşanan randevu sorununun randevusuna gelmeyenlerden kaynaklandığını belirten Koca, buna da çözüm bulacaklarını söyledi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla MHRS’de yaşanan randevu sorununa değinen Bakan Koca; “Normalde bizim toplamda baktığımız hastanın bir kısmı acilden, bir kısmı MHRS’den bir kısmıda doğrudan gelen hastaya baktığımız şeklinde oluyor. Toplamda bakıldığında 100 hastanın 27’si acile gelen hastalara baktığımız hastadan oluşuyor. 100 tanesinin 27’si. Kalan hastaların ise yarısı MHRS ile geliyor, yarısı ise doğrudan randevu almadan gelen hasta oluyor. Yani sadece ben randevu almak istiyorum, randevu alamadım, onun için hastaneye gidemeyeceğim diye değil, hastanın yarısına da randevu almadan elen hastalara bakılıyor. Randevu verilen hastaların ise kalan yarısının, yüzde 82’si randevusuna geliyor. Yani 100 hastanın, biz MHRS’yi açtığımızda, yüzde 18’i randevusuna gelmiyor. Sadece 2023’te randevusuna gelmeyen hasta sayısı 23 Milyon kişi. Randevu almış, randevuya gelmiyor. Ne demek bu? Bir başka sizin gibi randevu almak isteyen hastanın yerine randevu alıyor, kapatıyor ama randevusuna gelmiyor. Biz bunun için doğrusu çok cezalandırmak istemedik. Dedik ki hiç olmazsa bununla ilgili 15 gün gibi daha sempatik yaklaştık ama bu böyle devam eder ve randevu alıp randevusuna gelmeme durumu devam ederse biraz daha bu tedbirleri sıkılaştırmak ve zorlaştırmamız gerekecek.

https://x.com/drfahrettinkoca/status/1766172369968632236?t=hgmf0u3Hb7Uy5ZFz5_aRbw&s=08

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.