Saadet ve Gelecek Partisi Ortak Adayını Kamuoyuna Tanıttı

Van’da ittifak kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde İpekyolu ilçesinden belediye başkanlığı için aday gösterdiği Yılmaz Kılıç’ı düzenledikleri toplantı ile kamuoyuna tanıttı. Şehir ittifakı kuran İki parti, düzenledikleri bir toplantı ile Kılıç’ı kamuoyuna resmi olarak duyurdu.

Saadet ve Gelecek Partisi Ortak Adayını Kamuoyuna Tanıttı
VAN
Yayınlama: 30.12.2023
A+
A-

Toplantıda, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi İl Başkanlığı, bir araya gelen partililere hitap ederek, İpekyolu ilçesinin geleceğine yönelik ortak hedefleri ve projelerini paylaştı. Adayları Yılmaz Kılıç’ın da katılımıyla bir düğün salonunda gerçekleşen etkinliğe, Saadet Partisi Van il Başkanı Özay İlhan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Fethullah Erbaş, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Saadet Partisi Hatay milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İlk olarak söz alan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan Filistin zulmüne değinerek, bu zulümde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

 

“Coğrafya Kader Değildir, Oylarınız Kaderdir”
İpekyolu Belediye Başkan Adaylarını tanıtmak için bir araya geldiklerini belirten İlhan;” Üzülerek ifade ediyorum ki Türkiye’nin en yoksul kenti olduğu tescillenmiş olan bir Van’dan sizlere sesleniyorum. Bu Van’ı, bu yoksulluğu kader haline getirenler aslında bizleriz. Hep diyoruz ya Coğrafya kaderdir diye. Asla Coğrafya kader değildir verdiğimiz oy kaderdir Allahın izniyle bu coğrafyanın kaderini de birlikte değiştireceğiz. Bizler Gelecek Partisiyle birlikte geçtiğimiz günlerde bu şehrin kötü gidişatını düzeltmek için bir ittifak kurduk ve akabinde yine çağrımıza kulak veren Demokrat Parti ve diğer Siyasi Partilerle de çalışmalarımız devam ediyor. Bu şehri çıkmazdan çıkartmak için, bu şehirdeki soygun düzenine son vermek için bir ittifak kurduk ve bugün ilk adayımızı tanıtmak için buradayız. Bu salonu doldurduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Van yoksul mu? Yoksul bir kent. Bunun yanında yaşanabilirlikte de son 10 sırada olan bir kent. Dünya’nın en güzel şehirlerinden olan Van’ın bir tarafı Erek, diğer tarafı Vangölü. Dünya da ikinci bir Vangölü yok. Ne gölümüzden istifade edebiliyoruz nede sınırlarımızdan ve komşularımızdan istifade edebiliyoruz. Bizi yoksullaştıranlara karşı bizi muhtaç hale getirenlere karşı, bizi herkesi cebinde kredi kartlarıyla borca mahkum edenlere karşı bu düzeni değiştirmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi de İnşallah hep birlikte yapmayı diliyorum. Bizler herkesin ve herkesimin Belediye Başkan Adaylarını bu şehri yönetebilecek riyakatta ehliyette bu şehrin caddelerinden ve sokaklarından haberdar olan adayımızla sizlerin huzuruna çıkıyoruz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ne ithal ediyoruz ne de yabancı kentimizi bilmeyen kökeni Van olabilir ama yine kentten bihaber olan insanlarla değil, bu şehrin içinde sizlerle beraber yaşayan, sizlerle dertlenen, sizlerle hemhal olan insanlarla yola çıkıyoruz. Bu kıymetli yürüyüşte İnşallah Rabbim bizleri Muvaffak kılsın. Rabbim bizleri İnşallah utandırmasın. İnşallah 31 Mart’ta Van’ın kaderini hep birlikte değiştirelim” dedi.

“Siyah ve Gri Renk Arasına Beyaz Oluşturmak İstedik”
Van’ın bugün bir ilki yaşadığını belirten Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık da;” Van bugün bir ilki yaşıyor. Hep birlikte bir ilke bugün imza atacağız. Hiçbir siyasi partinin bugüne kadar Van özelinde söylüyorum adayını açıklamadığı bir günde bugün Saadet ve Gelecek Partilerinin ortak adayını en büyük ilçemiz olan İpekyolu Belediyesi’nin ortak adayını tanıtmayı bugün birlikte gerçekleştiriyoruz ve bunun altına da hep birlikte imza atacağız. Bizim burada elbette ki sizlere söyleyeceğimiz birkaç cümlemiz var. Tabi asıl sözün mimarları var. Bugün aramızda çok değerli misafirlerimiz var. Değerli hemşehrilerim 10 yıldır bu ilçelerin, bu beldelerin Büyük şehrini kimler yönetiyor? Şimdi biz bu şehri, bu beldeleri biz bir kayyum cenderesinden kutarmak için biz bugün şehir ittifakını kurduk. Biz siyah ile beyaz arasına bir gri renk oluşturmak istedik” dedi.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi yetkilileri, ortak adayları Yılmaz Kılıç’ın İpekyolu ilçesine değer katacak projelerle halkın karşısına çıktığını belirtti. Kılıç’ın belediye başkanlığı için güç birliği yaparak ortaya koyduğu projelerin, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Yılmaz Kılıç, “İpekyolu ilçesinin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için var gücümüzle çalışacağız. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin bir araya gelerek oluşturduğu bu güç birliği, ilçemize daha iyi hizmet sunma noktasında önemli bir adımdır” dedi.


“İpekyoluna Saadet Gelecek”
Vaatlerine halka anlatan Şehir İttifakı Van İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç Van’ın gelişemediğine vurgu yaptı. Bu şehir için kimsenin elini taşın altına koymadığını belirten Kılıç; “. Bu şehre kimse sahip çıkmamış. Allahın izniyle ipekyoluna saadet gelecek” dedi
Şehrin bitiğine ve nefes almadığına da değinen Kılıç; “Bu şehir bitmiş ve nefes almıyor. Yol yok. Park yok. Bahçe yok. Kaldırım yok. Son 20 yıldır bu kente dikili hiç birtane ağaçları yok. Maalesef bugün insanlarımız dışarıya çıkıp ailesiyle gezemiyor. Aracıyla kente giremiyor. Çarpık bir kentleşme almış başını gidiyor. İmar sıfır. Şehrimizi size şöyle bir analiz edeyim. Hemen sol tarafımızda bir Bostaniçi mahallemiz var orada Karşıyaka, Yenimahalle, Serhat, Seyit Fehim Arvasi ve Hacı Bekir.Bu mahallelerimiz de daha imar yok ve doğal gazları yok. Bu mahallelerimiz de tamamıyle tam bir köy hayatı yaşanılıyor. Bu yüzden de biz bu sorunları bilmiğimiz için ve bu sorunları çözebilmek için değerli başkanlarla biraraya geldik. Şehir ittifakı adı altında bir ittifak kurduk. Bu tabiki sadece partilerin ittifakı değil, Allahın izniyle bu halk ittifakıdır. Bu ittifakla birlikte biz burada 31 Mart günü 2024’te şehir ittifakı ile beraber bu şehri kazanacağız ve bu şehri, bu halkı hakettiği yere getirebilmek için elimizden geleni yapacağız” vurgusunu yaptı.

“Erek Yamacına Yeni Bir Şehir Kuracağız”
İpekyolun da bir imar eksikliği olduğunu söyleyen Kılıç, “Vanımızın en büyük değerlerinden biri olan Van gölü ve Erek dağına maalesefki sırtımızı dönmüşüz. Ne Ereğin ihtişamından ne de Van denizinin güzelliğinden yararlanıyoruz.Malesef halkımızı denizle buluşturmamışız. Allahın izniye biz sizi denizlede buluşturacağız .İhtişamlı Erek Dağı eteğine de yeni bir şehir kuracağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.