Rus profesörden ‘Prigojin ölmedi’ iddiası: Saklandığı ülkeyi açıkladı

Rusya’da “Komplo teorisyeni” olarak da bilinen Putin karşıtı profesör Solovey, Prigojin’in ölmediğini, Putin’le anlaştığını ve şu anda da Venezuela’nın Margarita Adası’nda olduğunu iddia etti.

Rus profesörden ‘Prigojin ölmedi’ iddiası: Saklandığı ülkeyi açıkladı
Yayınlama: 09.01.2023
A+
A-

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeny Prigojin’in de içinde olduğu özel jet, başkent Moskova yakınlarında düşmüş, yapılan DNA araştırması sonucunda ölen 10 kişiden birinin Prigojin olduğu açıklanmıştı. Wagner lideri, St. Petersburg’da basına kapalı bir törenle toprağa verilmişti. Ancak Prigojin’in ölümüyle alakalı farklı iddialar ortaya atılmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde, Prigojin’in ölmediğini, onun yerine uçağa binen dublörünün öldüğünü iddia eden Moskova Devlet Diplomasi/Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde (MGIMO) profesör da olarak çalışmış Valery Solovey, yeni bir iddiayla ortaya çıktı.

Rus profesörden “Prigojin ölmedi, yaşıyor” iddiası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolai Patrushev’in dahil olduğu bir anlaşma yapıldığını öne süren profesör, “Wagner’in kilit komutanları yaşamını yitirirken, Prigojin hayatta kaldı.” ifadesini kullandı.

Daily Mail’de yer alan haberde Solovey’in iddiaları için “fantastik” ifadesi kullanırken, Rus siyaset bilimcisi, Prigojin’in şu anda Venezuela’nın Margarita Adası’nda saklandığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

Rusya’da “Komplo teorisyeni” olarak da bilinen Putin karşıtı profesör Solovey, anlaşma kapsamında, Prigojin’e ortalıkta görünmemesi ancak savaşın ilerlemesi durumunda paralı askerlerine liderlik etmesi için geri dönebileceği söylendi.

İngiliz isimden Prigojin iddiası: Çok sayıda kişinin adı değiştirilmişti

İNGİLİZ UZMAN: ÇOK SAYIDA KİŞİNİN ADI “PRİGOJİN” OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House’un Rusya uzmanı Keir Giles, Wagner liderinin ölümünün hemen ardından yaptığı açıklamada, Prigojin’in ölümüyle ilgili gelişmelerin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirterek, “Prigojin’in seyahatlerini gizlemek amacıyla birçok kişinin adı ‘Yevgeniy Prigojin’ olarak değiştirilmişti.” demişti.

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.