Pakistan: Yüksek Mahkeme, İmran Han destekçilerinin askeri davalarını durdurdu

Pakistan Anayasa Mahkemesi sivillerin askeri mahkemede yargılanması anayasaya karşı bulundu. Uzmanlar kararın demokrasi için kazanç olduğunu söyledi.

Pakistan: Yüksek Mahkeme, İmran Han destekçilerinin askeri davalarını durdurdu
Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

Eski Başbakan İmran Han için düzenlenen protestolarda göz altına alınan 100 kişi için karar verildi. Göz altına altına alınan protestocular için askeri mahkemede yargılanma kararı verildi. Karar birçok insan hakları organizasyonları tarafından eleştirildi. Kararın sivillerin askeri mahkemelerde yargılanma yolunun açılacağını söyleyen bazı avukatlar karar hakkında:

“Bugünkü karar son derece önemli ve anayasanın, hukukun ve ülkenin sivil kurumlarının güçlendirilmesine yardımcı olacak” dedi.

Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanması kararını doğru bulan kişilerden biri de Yargıtay Barosu Eski Başkanı Ahsan Bhoon. Karar hakkında “kesinlikle doğru” ifadelerini kullandı. Ancak hükümetin KHAN’ın askeri mahkemelerde yargılanması kararına karşı çıkanlarda var. Uluslararası af örgütü konuda askerin mahkemelerin geçmişte de yer aldığını ama davanın şeffaflıktan uzak olduğunu söyleyerek itiraz ettiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.