Özgür Özel’in sokak çağrısına HEDEP’ten destek

Yargıtay’ın Gezi Parkı hükümlüsü Can Atalay için ‘hak ihlali’ kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusu sonrasında sokak çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ilk destek HEDEP’ten geldi.

Özgür Özel’in sokak çağrısına HEDEP’ten destek
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

Yargıtay, bir ilke imza atarak Gezi Parkı hükümlüsü Can Atalay için ‘hak ihlali’ kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Yargıtay’ın kararının Meclis’e karşı darbe girişimi olduğunu belirterek, “Karar elbette Can Atalay’ı mağdur eden bir karardır. Ancak kararın hedefindekiler Can Atalay’la sınırlı değildir. Can Atalay kararı örneği ile anayasayı hiçe sayma, anayasaya direnme, anayasal düzeni ortadan kaldırma ve doğrudan bir kalkışma girişimidir. Karar Meclis’e karşı darbe girişimidir” dedi.

BAKAN TUNÇ: SORUNLAR SOKAKTA DEĞİL HUKUK İÇİNDE ÇÖZÜLÜR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye yararının olmadığını belirterek, “Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür.” değerlendirmesinde bulundu.

HEDEP MYK ve Meclis grubu da Yargıtay’ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin bir araya geldi. 

Özel’in dün akşam yaptığı açıklamayla ilgili konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “CHP’nin çağrısını duyduk; demokrasi için, barış için bu haksız ve hukuksuz anlayışla mücadele etmek için biz de sokakta, her yerde bu anlayışa karşı çıkan bütün toplumsal kesimlerle, varsa siyasi partilerle dayanışma, direniş içinde olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.