Özel üniversite ücretlerinde büyük artış! Cep yakıyor

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala özel üniversitelerdeki fiyat tarifeleri cep yakıyor. Bazı özel üniversitelerde fiyatların geçtiğimiz yıla göre yüzde 100’ün üzerinde zamlandığı görüldü.

Özel üniversite ücretlerinde büyük artış! Cep yakıyor
Yayınlama: 22.07.2023
A+
A-

 

17-18 Haziran’da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte üniversite öğrenci adaylarının tercih maratonu başladı. 27 Temmuz-8 Ağustos arasında üniversite tercihi yapacak öğrenciler özel üniversitelerin yüksek fiyatlarıyla karşı karşıya geldi.

DÜZENLEME ÇAĞRISI

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala özel üniversitelerin öğrenim ücretleri belli olmaya başladı. Açıklanan yeni yıl rakamlarında fiyatların bazı üniversitelerde geçtiğimiz yıla göre yüzde 100’ün üzerinde zam geldiği görüldü. Rakamların yüksek bulunmasının ardından özel üniversite ücretleri sosyal medyada da gündem oldu. Bazı üniversitelerin yıllık öğrenim ücretlerinin 520 bin TL‘ye kadar ulaştığını belirten öğrenciler, konuyla ilgili düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

MEVCUT ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK PROBLEM

Öte yandan  fiyat artışlarındaki en hassas hususlardan birinin de mevcut öğrenciler konusu olduğu belirtiliyor. Okul ücretlerinde yaşanan büyük artışların en çok özel üniversitelerdeki mevcut öğrenciler için problem oluşturacağı, hali hazırda okullarda öğrenim gören öğrencilerden aşırı yükselen bu rakamları ödemeye gücü yetmeyecek kişilerin olacağı ve bu insanların çaresiz kalacağı değerlendiriliyor.

ÖZEL ÜNİVERSİTE FİYATLARI

2023-2024 yılı için bazı özel üniversitelerin açıklanan ücretleri şu şekilde;

Koç Üniversitesi 4 yıllık lisans bölümleri: 278 bin TL’den 520 bin TL’ye yükseldi.
Bahçeşehir Üniversitesi’nin Diş hekimliği Fakültesi: 187 bin TL’den 344 bin TL’ye yükseldi.
Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi: 139 bin TL’den 347 bin TL’ye yükseldi.
Bilkent Üniversitesi 4 yıllık lisans bölümleri: 118 bin TL’den 300 bin TL’ye yükseldi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.