Orman yangınlarına karşı anlamlı uyarı!

Orman yangınlarına karşı anlamlı uyarı!
Yayınlama: 21.07.2023
A+
A-

 

HABER. CEBRAİL TEMUR

Ülke genelinde son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarına karşı ülkenin bütün camilerinde Cuma hutbesinden sonra uyarı yapıldı. Ormanlık alanda ve piknik alanlarında yangın ateş yakılmaması gerektiği belirtildi.


Ormanlar; piknik yapmak, ailemiz ve sevdiklerimiz ile beraber güzel zaman geçirdiğimiz ve adeta detoks etkisi olan muazzez ortamlardan biri tanesidir. Ancak yaz aylarıyla beraber ülkemizin birçok ormanlık alanında yangınlar meydana geliyor ve ciğerlerimiz yok oluyor. Bu yangınların çoğu ise insan kaynaklı olduğu bilgisi paylaşıldı.
Orman yangınlarına karşı dikkatli davranılması gerektiği belirtilen Cuma vaazında, aynı zamanda bilerek ormanları yakanlara karşı da uyanık olunması gerektiğine dikkat çekti.


Cuma hutbesinde yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:
“Önemli bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Son zamanlarda sık sık orman yangını haberleri alıyoruz. Bu yangınlarla ciğerlerimiz dağlanıyor. Ormanlarla birlikte nice canlılar yok oluyor. Ormanlık alanlarda piknik amacıyla bile olsa ateş yakmayalım. Yangına sebebiyet verecek atıkları ormanlarda bırakmayalım. Ormanlarımıza kasteden kötü niyetli kişilere karşı uyanık olalım. Yangın ve afetler konusunda yetkililerin uyarılarını dikkate alalım. Onların işlerini kolaylaştıralım. Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in “Kıyamet kopuyor olsa dahi elinizdeki fidanı yere dikin.” emrine uyarak, yanan ormanlarımızın yerine yenilerini yetiştirelim.
Unutmayalım ki ormanlarımız ve çevremiz bize emanettir. Emanete sahip çıkmak ise hepimizin ortak görevidir. Yüce Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afet ve felaketten muhafaza eylesin.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.