MHP’den Erdoğan’a destek! ‘Hiçbir hayvan sahipsiz bırakılmamalı’

Başıboş köpek sorununun çözümüne yönelik açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine MHP’den destek geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Haber7’ye önemli açıklamalarda bulundu.

MHP’den Erdoğan’a destek! ‘Hiçbir hayvan sahipsiz bırakılmamalı’
Yayınlama: 09.01.2023
A+
A-

Haber7 – ÖZEL

Türkiye’de başıboş köpek saldırılarında artış yaşanırken sorunun çözümüne yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan sinyal gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinde uygulanan yöntemlerin Türkiye’de de uygulanacağını yönünde açıklama yapmıştı. 

MHP’DEN ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINA DESTEK

Konuyla ilgili TBMM’de de yeni bir düzenlemenin olduğu öğrenilirken MHP’den de Haber7‘ye önemli bir açıklamalar geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına destek veren MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, başıboş köpeklerin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini ve hayvan sahiplerine ise ciddi sorumluluklar getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

“HİÇBİR HAYVAN SAHİPSİZ BIRAKILMAMALI”

Sokak hayvanlarını beslemek için mancacılık denen bir meslek grubu oluşturan bir milletin torunlarıyız.” diyen MHP’li Feti Yıldız, hayvanların başıboş bırakılmaması gerektiğini söyledi. Hayvan sahiplerine ciddi sorumluluk getirilmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Bize göre; hiç bir hayvan sahipsiz bırakılmamalı ve sahiplerine ciddi sorumluluklar getirilmelidir.” dedi.

“AŞILAYIP SOKAĞA BIRAKMAK HER ZAMAN İSTENİLEN SONUCU VERMEYEBİLİR”

Başıboş köpeklerin barınaklarda tutulması gerektiğini kaydeden Yıldız, “Hayvanlar bakım evleri ve hayvan barınaklarında tutulmalıdır. Toplayıp, aşılayıp, sokağa bırakmak her zaman istenilen sonuçları vermemektedir. Camia olarak canlı ya da cansızı da sever ve koruruz. Onları Allah’ın bir emanet sayarız. Dünyanın ilk hayvan hastanesini yine biz Türkler hizmete soktuk. Hayvan terklerine sıkı denetim getirilmesi bir çok sorunu ortadan kaldıracaktır.” diye konuştu.

_________________

ERDOĞAN’DAN ‘BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU’ AÇIKLAMASI

Macaristan ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başıboş köpek sorununa karşı gelişmiş ülkelerin gerçekleştirdiği uygulamaları hayata geçireceklerini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamayı yapmıştı:

“Başıboş, sahipsiz köpeklerle mücadele konusunda yasal düzenleme mevcut. Gerek ilgili bakanlık gerekse belediyeler sahipsiz, başıboş köpekleri barınaklara topluyor, ama toplamak işi bitirmiyor. Bunları barınaklar çerçevesi içerisinde bir yerlerde toparlamak lazım. Örneğin Konya Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul’da Beykoz Belediyesinin barınakları var. Belediyelerimizde bu konuya hassasiyet gösteriyoruz ve yasal düzenlemeyle de bu işi kontrol altına almanın gayreti içerisindeyiz. Ben mesela Beykoz Belediye’mizin çalışmasını takdir ettim. Tabii bunlar için çok çok büyük alanlar gerekiyor ve bu büyük alanlarda da bunların teşhis, tedavi hatta gerekirse ameliyatlarına varıncaya kadar bunları yapmaları şart. Beykoz bunu yapıyor, gördüm. Aynı şekilde Konya bunu yapıyor. Bundan sonraki süreçte de bunu bizler yapmaya kararlıyız ve bu kararlılığımız devam edecek.

Gelişmiş ülkelerde, Avrupa’da bu sorun nasıl çözüme kavuşturulduysa bizde aynı uygulamaları hayata geçireceğiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatlar verilmişti. Sokaklarımızı çocuklarımız, insanımız için güvenli hale getirmek görevimiz. İlgili bakanlıklarımız çalışmalarını yapıyor. Başıboş köpeklerle ilgili hangi kurumun yetkili ve görevli olduğu kanunlarımızda belli. Belediyeler, sokaklarda yaşayan hayvanları barınaklara almalı. Bu konunun takipçisiyim. Çocuklarımız, insanlarımız için güvenli şehirler, sokaklar için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız.

Fakat ne yaparsanız yapın bu iş bir defa vatandaşın kendi köpeğine sahip olmasını gerektiriyor. Eğer sahip olmazsa, o bir gün gelir kendi evindeki çocuğuna da aynı darbeyi vurur.”

Erdoğan’dan ‘başıboş köpek sorunu’ açıklaması: Gelişmiş ülkelerde ne yapılıyorsa…

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.