Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Van’da anıldı

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Van’da anıldı
VAN
Yayınlama: 12.12.2023
A+
A-

İpekyolu Belediyesi tarafından Atatürk Sanat Galerisinde, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin 750. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle anma etkinliği düzenlendi.

Resim sergisi ve müzik dinletisinin yapıldığı anma etkinliğinde, semazen gösterisi büyük beğeni ile izlendi. 2 hafta sürecek olan etkinlikte, ayrıca Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin sözleri de yer aldı.

Etkinlikte konuşan İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşe Gül Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği 2023 Mevlana Yılı’nın 750. Vuslat Yıl Dönümünde, barış ve kardeşliğin yeniden vücut bulmasını temenni ettiğini belirtti. Başkan Yardımcısı Kahraman, etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli Burcu Bulut ise Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî’nin birleştirici gücüne dikkat çekti. Sergiyi hazırlarken Mevlana’nın yaygın olan 7 öğüdünü ziyaretçilere gösterdiklerini ifade eden Bulut, sergideki tasarımların tamamen kendilerine ait olduğu dile getirdi. Bulut, serginin yaklaşık 14 gün süreceğini kaydetti.

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.