Meteorolojiden Van için toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji 14 Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporunu açıkladı. Açıklanan verilere göre Van’da hava gök gürültülü ve sağanak yağışlı olacak. Meteoroloji tarafından hazırlanan raporda; “Bölge genelinde havanın...

Meteorolojiden Van için toz taşınımı uyarısı
VAN
Yayınlama: 24.05.2024
A+
A-

Meteoroloji 14 Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporunu açıkladı. Açıklanan verilere göre Van’da hava gök gürültülü ve sağanak yağışlı olacak.

Meteoroloji tarafından hazırlanan raporda; “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Muş, Bitlis ve Van’ın doğusu ile güneyinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, üzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, öğle ve akşam saatleri arasında yer yer kuvvetli şekilde eseceği tahmin edilmektedir” denildi.

Bölgede toz taşınımının akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar  ve yetkililerden dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.