Meteoroloji Van’ı uyardı! Kar yağışı devam edecek

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmininde, Van’da sabah saatlerinde başlayan yağışların öğle saatlerinde bölge genelinde etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji Van’ı uyardı! Kar yağışı devam edecek
VAN
Yayınlama: 18.02.2024
A+
A-

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenmektedir. Van ilinde bugün (pazar) sabah saatlerinde başlayan yağışların, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde etkili olup akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde aralıklı kar yağışı şeklinde olması tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir.
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI
Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI
Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.