Meteoroloji uyardı! Van ve bölge illerinde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji uyardı! Van ve bölge illerinde sağanak yağış bekleniyor
VAN
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

Meteoroloji 14. Bölge tarafından yapılan uyarıda, Van ve Bölge illerinde akşam saatlerinde kuvvetli sağanak yağışın beklendiği belirtildi.
Metrolojiden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın çok bulutlu, akşam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Van merkez ve kuzey ilçelerinde gece saatlerine kadar yağışların devam edeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir. Rüzgârın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış anında yer yer sert rüzgâr şeklinde esmesi beklenmektedir.” denildi.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!
Açıklamada, “Bölgemizin akşam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Yağışlı sistemin cumartesi günü sabahın ilk saatlerinden itibaren bölgemizde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, hortum, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.