Meral Akşener, grup toplantısında konuşuyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Akşener, Türkiye’nin Filistin konusunda sergilediği tutumu desteklediklerini açıkladı.

Meral Akşener, grup toplantısında konuşuyor
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

“Hayat pahalılığıyla mücadele sadece Merkez Bankası’nın faiz politikalarına bırakılamaz. Enflasyonla mücadele, ciddiyetle ve çok yönlü ele alınması gereken bir iştir.

Gıda enflasyonu en önemli sorunumuz haline geldi. Eğer ki enflasyonla samimi bir mücadele yapacaksanız, işe tarımdan başlayacaksınız. Ayrıca sanayi politikasındaki ithalat bağımlılığını azaltacaksınız ki kur her zıpladığında enflasyon artmasın.

Hayat pahalılığın ülkemize getiren uçurumda milletimiz her gün yeni masraf çıkacak korkusuyla başlıyor. İnsanımız artık evine misafir gelmesinden bile korkuyor.

7 bin 500 liraya kiralık ev bulmak bile zor bir hale gelmişken, nüfusumuzun yüzde 18’inin aldığı en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira. En düşük aylık olması gereken 7 bin 500 lira bugün maalesef genel emekli aylığı haline geldi. Emeklilerimizin neredeyse 15 milyonu bu seviyede maaş alıyor.

2002 yılında emekli aylığı, net asgari ücretin 1,3 katıydı. Ama bugün asgari ücretin neti 11 bin 402 lirayken en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira ve bunu da alan 10 milyon kişi. Yani oran tersine dönmüş. Asgari ücret, emekli aylığının 1,5 katına çıkmış.

“DIŞİŞLERİ BAKANLIĞIMIZIN SERGİLEDİĞİ TUTUMU DOĞRU BULUYORUZ”

Gazze’de yaşananlar terördür ve Hamas yapmış olduğu eylemlerle Filistin halkının haklı mücadelesine kara bir leke sürmüştür. 1967 sınırları çerçevesinde bağımsız bir Filistin devletinin kurulma çabaları sürerken bu terör eylemi en büyük zararı Filistin halkına vermiştir. Yıllardır uluslararası hukuku çiğneyen İsrail’i, uluslararası kamuoyunda mağdur haline gelmiştir.

Biz, Türkiye’nin her şeyden önce milli menfaatlerimiz çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın sergilediği tutumu doğru buluyoruz. Konuyu uluslararası hukuk çerçeveden değerlendiren mevcut yaklaşımı destekliyoruz.

“İSRAİL TERÖRÜNÜN DE KARŞISINDA DURUYORUZ”

Hamas’ın sivilleri hedef almasına nasıl karşı duruyorsak, İsrail’in bayramı günü Müslümanlara ateş açan terörünün de karşısında duruyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.