Lastik ustalarından önemli uyarı!

Kış mevsiminin çetin geçtiği ve hava sıcaklığının gece sıfırın altına düştüğü Van’da, lastik ustaları kar yağmadan kış lastiklerinin taktırılması önerisinde bulundu.

Lastik ustalarından önemli uyarı!
VAN
Yayınlama: 27.11.2023
A+
A-

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Aralık tarihi itibariyle başlıyor. Yüksek yola tutunma, yolu kavrama gücü, daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlama özelliği bulunan kış lastikleri, hem hayati hem de maddi açıdan önem arz ediyor. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulamanın zorunlu olmadığını ifade eden uzmanlar, can ve mal güvenliği için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerektiğini söyledi.
Bu yıl kar yağışının erken yağmasından dolayı bazı illerde ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu 25 Kasım’a çekildi. Kentteki oto lastikçiler ise önümüzdeki yıllarda uygulamanın Van’da da öne çekilmesi önerisinde bulundu.

“VAN’DA KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 1 KASIMDA BAŞLASIN”
Konuyla ilgili konuşan oto lastik ustalarından Yusuf Sancak, havaların erken soğuduğu ve kar yağışının erken yağdığı bölgede zorunlu kış lastiği uygulamasının bir ay erken başlaması gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde karın yağmasıyla hazırlıksız yakalanan sürücülerin zor anlar yaşadığını hatırlatan Sancak, “Sürücüler, kar yağışını ve buzlanmanın oluşmasını beklememeleri gerekir. Bu yüzden havaların soğumasıyla birlikte lastikleri hemen değiştirmesi lazım. Kar yağışıyla birlikte işlerimizde zorluk yaşandı ve hiç yürümedi. Ancak bir ay öncesinde değiştirilmiş olsaydı işlerimiz daha rahat olurdu” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.