Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü önlem almadı: Koyunlar Van’daki tarihi camiye girdi!

Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce ‘Eski Van Şehri’nde otlatılmasına göz yumulan koyunlar, tarihi Hüsrev Paşa Camii’nde ibadet edilen yere girdi. O görüntüler pes dedirtti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü önlem almadı: Koyunlar Van’daki tarihi camiye girdi!
VAN
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ‘Eski Van Şehri’ kaderine terk edilmiş durumda. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce koyunların otlanma alanına dönen Eski Van Şehri’nde Hüsrev Paşa Camii’nin ibadet edilen yerlerine koyunlar girdi.

Bölgede inanç turizminin önemli merkezlerinden olan Mimar Sinan’ın bölgedeki tek eseri Hüsrev Paşa Camii ve Külliyesi’ndeki görüntüler pes dedirtti.

Başta Urartular olmak üzere Ahlatşahlar, Eyyubiler, İlhanlılar, Anadolu Selçuklu, Akkoyunlu ve Osmanlı devletlerince yerleşim yeri olarak kullanılan Van Kalesi’nin güneyindeki “Eski Van Şehri”nin bu içler acısı durumunu gören vatandaşlar, Kültür ve Turizm İl Müdürü’ne tepki gösterdi.

TARİHE VE İNANCA SAYGISIZLIK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van Valiliğinin Eski Van Şehri’ni gün yüzüne çıkartmak amacıyla başlattığı çalışmalar sürerken, Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün bu sorumsuzluğu gözden kaçmadı.  Binlerce yıllık eserlerin ve tarihi camilerin yer aldığı bölge adeta meraya döndü.

 

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.