Korunan alanlar bu bayramda da vatandaşın gözdesi oldu

Korunan alanlar bu bayramda da vatandaşın gözdesi oldu
Yayınlama: 03.07.2023
A+
A-

HABER. MELİKE AKBAL

Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzak doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler, bu bayramda da mili park ve tabiat parklarına akın etti.


Yılın her mevsiminde doğaseverlere pek çok güzelliği bir arada sunan korunan alanlar, kimi zaman insanları yeşile davet ediyor, kimi

zaman yaban hayvanlarını gözleme imkânı sunuyor, kimi zamansa ailecek doğayı keşfetme fırsatı veriyor.
Kayseri, Niğde ve Adana illeri sınırlarında bulunan Aladağlar Milli Parkı- Kapuzbaşı şelaleleri, bayramda doğaseverlerin gözde mekânlarından biri oldu.


Bölge geneli Toros sıra dağlarının orta kesiminde bulunan dağlık bir bölge olup, jeolojik ve jeomorfolojik bakımdan ilginç özelliklere sahiptir. Akdeniz iklimi ile İç Anadolu’nun step iklimi arasında bir geçiş alanı oluşturur. Dağ, flora ve fauna bakımından oldukça zengin bir çeşitlilik gösterir.


Yaban hayatı sakinleri olarak yörede yaban keçisi, vaşak sansar, su samuru, tilki, kurt ve yaban domuzu gibi hayvanlara ve kuş türü olarak ur kekliği, kınalı keklik, kartal, doğan, şahin, karga gibi kuşlar ile birlikte küçük kuş türleri de bulunmaktadır. Saha içerisinde yaban keçisi ve ur kekliği yaban hayatı koruma sahası mevcuttur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.