Köfteciler Sokağı esnafı daha cazibeli bir sokak istiyor

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan köfteciler sokağı esnafı dertli… Yıllardır sorunlarını dile getirdiklerini ve bir türlü sorunlarına çözüm bulunmadığını belirten esnaf, köfteciler sokağınında Van’ın diğer prestijli sokakları gibi olmasını istiyor.

Köfteciler Sokağı esnafı daha cazibeli bir sokak istiyor
Yayınlama: 23.02.2024
A+
A-

 

Köfteciler sokağı esnafından Özcan Koyuncu; “Yıllardır biz burada köftecilik yapıyoruz. Daha önceleri bu sokaktan bakımsızlıktan dolayı geçiş olmuyordu. Şimdi biz esnaf olarak buraya el birliği ile kendi dükkanlarımızdan başlayarak, çevremizden başlayarak güzel bir butikleşme konusunda elimizden geleni yaptık. Biz başka kanallar aracılığıyla da sesimizi duyurmak istedik önceden ancak buna rağmen herhangi bir gelen giden olmadı. Belediye yetkililere parke taşı çalışmalarını yaptı. O konuda onlara çok teşekkür ediyoruz. Gayet güzel bir şey yaptılar bizler için ancak yetersiz kaldı. Çünkü buraya turistler geliyor. İranlılar gelip burada köfte yiyorlar. İl dışından gelenler var. Biz buradan yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Butikleşme olabilir bu sokakta” dedi.

“Beklentimiz Çok Değil”
Sorunlarını defalarca dile getirdiklerini fakat bir netice alamadıklarını ifade eden Koyuncu; “Bu sorunumuzu defalarca bildirmemize rağmen bir cevap alamadık. Bu konuyla alakalı bizimle muhattap olan kimse olmadı. Şimdi yerel seçimlerde yaklaşıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. İmkanları dahilinde, bizler için güzel bir butik sokak yapsalar çok iyi olur. Buradan çok kişi geçiyor. Çoğu şikayetçi. Aileler gelip burada oturuyorlar. Butikleşme olursa daha iyi ve güzel bir ortam oluşabilir. Yetkililer gelip bize yardımcı olsalar, sokağımıza bir ışıklandırma yapsalar çok güzel olur. Beklentimiz çok değil. Daha doğalgazımızda gelmedi. Caddenin başına geldi ama bu tarafta henüz yok. Burada hala tüp kullanıyoruz. Bize bu konu hakkında da yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.