Kitap Van Projesinde Yeni Hedef 3 milyon

Van Valisi Ozan Balcı’nın katılımıyla düzenlenen törende yeni alınan TÜBİTAK kitapları okullara dağıtıldı. Törende konuşan Vali Balcı, Kitap Van projesi kapsamında şimdiye 2 milyon kitap dağıtıldığını...

Kitap Van Projesinde Yeni Hedef 3 milyon
VAN
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

 

Van Valisi Ozan Balcı’nın katılımıyla düzenlenen törende yeni alınan TÜBİTAK kitapları okullara dağıtıldı.


Törende konuşan Vali Balcı, Kitap Van projesi kapsamında şimdiye 2 milyon kitap dağıtıldığını belirterek yeni hedefin 3 milyon kitap olduğunu vurguladı.


Vali Balcı, yeni alınan 177 bin eserle en güzel ve nitelikli 412 bin TÜBİTAK kitabını ilimizdeki kütüphanelere kazandırıldığını belirterek, Türkiye’de en çok ve kaliteli TÜBİTAK kitaplarına Van’ın sahip olduğunu söyledi.
Vali Balcı, şu ifadeleri kullandı:
“Çocuklarımız hayallerini gerçekleştirmeleri için nitelikli kitap okumalı. Biz bunu sağladık. Hayata geçirdiğimiz proje eğitime, bilgiye, bilime, sanata, öğretmen ve öğrencilere verdiğimiz kıymettir. 2 milyon kitabı çocuklarımızla buluşturduk. Kütüphanelerimizi zenginleştirdik. Kitap hedefimizi 3 milyona çıkarıyoruz. Okullarımızda 250 yeni kütüphane oluşturduk. Okul kütüphane sayımızı 300’e çıkarıyoruz. Her çocuğumuzun elma kasasından da olsa kitaplığı olmalı. Çocuklarımız çantalarında kitap taşımalı. Okullarda 1 ders saati okuma saati olarak devam ediyor.
İlçelerimize yaptırdığımız 11 adet bebek-çocuk kütüphanesi ocak ayı itibariyle hizmete giriyor. İlimize yeni bir il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz. Edremit ilçemize yeni bir kütüphane açtık. İlçe kütüphanelerimizi kitaplarla zenginleştirdik. Kütüphane, kitap anlamında fiziksel altyapı olarak Türkiye’ye örnek oluyoruz. Kitapvan.gov.tr üzerinden 100 bin öğrencimize 130 bin kitap PTT aracılığıyla ulaştırıldı. Kitap okuma alışkanlığı çocuklukta kazanılır. En kıymetli vaktimizi kitap okumaya ayırmalıyız. Çünkü kitap okuyan çocukların hem hayalleri geniş oluyor, hem de başarılı oluyorlar. Kendimizi yenilemek, geliştirmek için kitap okumalıyız.
Yeni dağıtılan TÜBİTAK kitapları;
Okul öncesi 16 bin, ilkokul 127 bin 400, ortaokul 23 bin 50, lise 10 bin 80
Bu kitaplarımızın çocuklarımıza faydalı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.