Kış mevsiminin şifa deposu: Ballı meyve

Kış mevsiminin şifa deposu: Ballı meyve
VAN
Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

Bal, özellikle soğuk kış günlerinde tüketilen ve vücut direncini güçlendiren bir şifa deposudur. Farklı tüketim şekilleri olan bal, Van’da kışlık meyvelerle birlikte tüketiliyor.

Kışın soğuk havadan kaynaklı artış gösteren mevsimsel hastalıklardan dolayı vücudun takviye gıdalara ihtiyacı olduğunu belirten Vanlı Balcılar, özellikle enerji kaybında balın önemli bir besin kaynağı olduğuna dikkat çektiler. Balcılar, kış mevsiminde C vitamini bakımından zengin meyvelerle birlikte tüketilen balın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve bunun için de ballı meyve tüketilmesini önerdi.

 “BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR”

Konuyla ilgili konuşan Balcı Mesut Elasan, kış aylarında insanların bağışıklık siteminin zayıfladığını belirtti. Kışın vücut direncini bal ürünleriyle desteklediklerini ifade eden Elasan, “Özelikle kışın çok tüketilen meyvelere bal döküp, bu haliyle vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Gribal enfeksiyonlara karşı bal antioksidan içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bal sevmeyen çocuklar için de balı sevdirmek için meyveyle birlikte tavsiye ediyoruz. Bu şekilde çocuklarınıza ballı meyve salatası yedirin. Diğer taraftan bal sevmeyen çocuklara, balı sütün veya meyve sularına atıp içirebilirsiniz” dedi.

“İLK ASTRONOT UZAYA PROPOLİS GÖTÜRDÜ”

Türkiye’nin uzaya yolculuk yapan ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer çekimsiz ortamda propolis deneyi için de heyecanlandıklarını dile getiren Elasan, “Türk astronotumuz uzaya çıktı ve yanında ise test için propolis götürdü. Arıcılar olarak çok sevinçliyiz. Propolisle ilgili yapılacak deneyin başarılı olacağına eminiz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.