Kalp dostu alıç tezgâhlardaki yerini aldı

Kalp dostu alıç tezgâhlardaki yerini aldı
Yayınlama: 30.09.2023
A+
A-

 

Dağlık alanlarda yetişen ve kışın habercisi olarak da bilinen ve birçok faydası bilinen yabani meyve alıç (Yumuşan), Van’da tezgahlardaki yerini aldı.
Yabani bir meyve olarak bilinen ve sık tüketilen alıç, soğuk havayla birlikte tezgâhlara düşen bu meyve kışın habercisi olarak da biliniyor. Dağlık kesimlerde doğal olarak yetişen alıç birçok hastalığa da deva oluyor.


Van’da daha çok tezgâhlarda satılan ve büyük ilgi gören alıçın bir su bardağı 10 TL, kilosu ise 95 TL’den satılıyor.
Alçın faydaları nelerdir?
Kırmızı meyveleri ve dikenli dallarıyla tanınan alıç, gülgiller ailesine ait bir bitkidir. Ağaçlarda ve çalılarda yetişen bu bitki, Türkiye dâhil dünya genelinde ılıman iklimlere sahip bölgelerde yetişir. Alıç meyvesi, beyaz ya da pembe renkli çiçekleriyle göz kamaştıran bir görünüme sahiptir. Ekşi, keskin bir tada sahip olan bu meyvenin hafif bir tatlılığı da vardır. Alıç, geleneksel tıpta uzun bir geçmişe sahiptir ve meyveleri, yaprakları ve çiçekleri; kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve sindirim problemleri gibi çeşitli sağlık sorunlarına karşı bitkisel ilaçların yapımında kullanılır. Alıç, ayrıca rahatlama sağlamak ve stresi hafifletmek için doğal bir bitkisel çare olarak da sıkça tercih edilir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.