Japonya PKK’yı terör örgütü listesinden çıkarıldı!

Japonya terör örgütü PKK’yı ‘uluslararası terör örgütleri’ listesinden çıkardı. PKK, 17 Ocak tarihinde kaydedilen online arşivde terör örgütleri kategorisinde bulunuyordu.

Japonya PKK’yı terör örgütü listesinden çıkarıldı!
Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-

Japonya’nın iç istihbarat servisi Kamu Güvenliği İstihbarat Ajansı (PSIA), resmi internet sitesinde yer alan terör örgütleri listesinden PKK’yı çıkardı.

Skandal gelişme bu yıl başındaki arşive de yansıdı. PSIA’nın web sitesinde yapılan güncelleme, 17 Ocak tarihinde kaydedilen online arşivde PKK’nın “başlıca uluslararası terör örgütleri” kategorisinde bulunduğunu gösteriyor.

PKK’YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK TANIMAYAN ÜLKELER 

Rusya, Çin, Hindistan, İsviçre, Mısır, İsrail, Tunus, Suudi Arabistan, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmeyen ülkeler arasında.

JAPONYA’DA TERÖR PROPOGANDASI

Geçtiğimiz günlerde Japonya’da PKK terör örgütü yandaşları, örgüte ait propaganda şarkıları ile bölgedeki bir meydanda halay çekmişti.

Japonya’da son zamanlarda artan PKK propagandasına Japon gazeteci Ishii Takaaki, tepki gösterdi.

Takaaki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Japonya’da festival düzenlediler ve PKK bayrakları salladılar. Türk askerlerinin terör örgütü tarafından şehit edilmesini öven şarkılar söyleyip dans ettiler. Bu korkunç sahneden haberim yoktu.”

自分が悪いことをしているのに変な人たちです。なんで私が義侠心でやっているのに巻き込まれるのか。率直に申し上げ恐縮ですがご支援いただけると幸いですRPクルド人解体業者、迷惑行為を報道する日本人記者を訴訟で威嚇ー支援のお願い https://t.co/qSgyLg0Mri #

— 石井孝明(Ishii Takaaki) (@ishiitakaaki) November 23, 2023

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.