İtalya’da şiddetli yağmur nedeniyle 3 kişi öldü, 7 kişi kayıp

İtalya’da olumsuz hava koşulları sebebiyle 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Ülke genelinde etkisini gösteren yağış ve kuvvetli rüzgar, özellikle Toskana ve Veneto bölgelerinde sel ve taşkınlara yol açtı.

İtalya’da şiddetli yağmur nedeniyle 3 kişi öldü, 7 kişi kayıp
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

Toskana Bölgesel Yönetim Başkanı Eugenio Giani, yaptığı açıklamada, dün gece saatlerinde Montemurlo beldesinde biri kadın olmak üzere 84 ve 85 yaşında 2 kişi, Livorno’ya bağlı Rosignano beldesinde de 1 kişinin olumsuz hava koşulları dolayısıyla öldüğünü belirtti.

Halka evden çıkmamaları çağrısı yapan Giani, bölgede durumun ciddi olduğunu vurgulayarak “acil durum” ilan etti. Giani, bölgelerinden geçen Bisenzio nehrinin de aşırı yağışların etkisiyle taştığını özellikle Seano, Quarrata ve Campi Bisenzio beldelerine yardım için botlar gönderdiklerini kaydetti.

İtalya'da şiddetli yağmur nedeniyle 3 kişi öldü, 7 kişi kayıp

İtalyan basınında yer alan haberlerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle Veneto’da 1, Toskana bölgesinde de 6 olmak üzere toplamda 7 kişinin kayıp olduğu bildirildi. 40 bin nüfusun yaşadığı Toskana halkına elektrik verilmediği bildirildi.

Bisenzio Nehri’nin taşması nedeniyle bölgede pek çok tarım arazisi ve yerleşim yerinin sular altında kaldığı, şehirler arası demir yolu seferlerinin de durdurulduğu kaydedildi.

Sivil Savunma’dan sorumlu bakan Nello Musumeci, SKYTG24 kanalına yaptığı açıklamada, aşırı yağış ve sel dolayısıyla ülke genelinde ulusal çapta olağanüstü hal ilan etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.