‘İsrail’in rehine kurtarma operasyonu’ diye paylaşılan videoya yalanlama

İsrail’in rehine kurtarma operasyonunda çekildiği iddia edilen bir görüntü sosyal medyada paylaşıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, o görüntünün 2021 yılında ABD’ye ait bir helikopterden personel indiği ana ilişkin olduğunu açıkladı.

‘İsrail’in rehine kurtarma operasyonu’ diye paylaşılan videoya yalanlama
Yayınlama: 23.10.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “İsrail’in rehine kurtarma operasyonu” başlığıyla sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada,Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler iddia edildiği gibi, ‘İsrail’in rehine kurtarma operasyonu’ sırasında kaydedilmemiştir.” denildi.

ABD ASKERİ PERSONELİNİN HELİKOPTERDEN İNDİĞİ ANLAR

Görüntülerin 2021 yılından beri dolaşımda olduğu kaydedilirken, “ABD ordusuna ait bir Sikorsky UH-60 Black Hawk helikopterin personel indirmesi görülmektedir. Görüntülerin İsrail-Filistin çatışmasıyla bir ilgisi bulunmamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler iddia edildiği gibi, “İsrail’in rehine kurtarma operasyonu” sırasında kaydedilmemiştir.

2021 yılından beri dolaşımda olan görüntülerde, ABD ordusuna ait bir Sikorsky UH-60 Black Hawk helikopterin personel indirmesi… pic.twitter.com/6eqbl6KB33

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) October 23, 2023

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.