İsrail’in Filistinli tutuklulara yaptığı işkence ortaya çıkıyor

İsrail hapishanelerinden tahliye edilen Filistinli grupların ayrıntılı ortak açıklamasında, mahkumların cop ve tüfeklerle dövülüyordu.

İsrail’in Filistinli tutuklulara yaptığı işkence ortaya çıkıyor
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

İsrail ordusunun Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’daki Filistinli tutuklulara uyguladığı işkence vakalarına ilişkin üzücü ifadeler ortaya çıktı.

‘VÜCUTLARINDA İSTİSMAR İZLERİ VARDI’

Yapılan açıklamada, “Gazze’de yakın zamanda serbest bırakılan tutukluların ifadeleri, işgalci ordunun onlara uyguladığı işkence ve kötü muamelenin korkunç ayrıntılarını ortaya çıkardı; vücutlarında istismar izleri vardı.”

İsrail'in Filistinli tutuklulara yaptığı işkence ortaya çıkıyor

SAATLERCE DÖVÜLDÜ

Basın açıklamasında, “66 yaşındaki mahkum Nael Al Barghouti, Ramallah’ın batısındaki Ofer Hapishanesinden İsrail’in kuzeyindeki Gilboa Hapishanesine nakledilirken işkence gördü.” ifadesine yer verildi. Al Barghouti “sopa ve tüfeklerle acımasızca dövüldü ve kendisine ve mahkum arkadaşlarına yönelik saldırı art arda üç saat boyunca devam etti” dedi. Açıklamaya göre mahkumlara yönelik saldırının göğüs ve kaburgalara odaklandığı, bunun sonucunda kırık ve ezilmeler meydana geldiği belirtildi.

Al Barghouti, Filistinli direniş grubu Hamas ile İsrail arasında 2011 yılında yapılan bir değişim anlaşmasıyla serbest bırakıldı, ancak 2014’te yeniden tutuklandı. Daha sonra yeniden ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve İsrail hapishanelerinde toplam 44 yıl yatarak mahkumlar arasında en uzun hapis cezasına çarptırıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.