İsrail-Filistin savaşında son dakika: İsrail’den İran’ı kızdıracak açıklama

İsrail’in Gazze bombardımanında 25. güne girildi. Saldırıların başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 8 bini geçti. İsrail son günlerde hava saldırılarını daha da yoğunlaştırdı. İşte bölgede bugün yaşananlar gelişmeler.

İsrail-Filistin savaşında son dakika: İsrail’den İran’ı kızdıracak açıklama
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla İsrail’e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail’in Gazze’ye saldırıları 25. gününde de devam ediyor.

İşte İsrail’in saldırılarında gün içinde yaşanan gelişmeler:

İSRAİL, HAMAS LİDERİNİN EVİNİ VURDU

08.00: Al Jazeera’ya konuşan kaynaklar, İsrail güçlerinin, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri’nin ailesinin evinin vurulduğunu açıkladı.

GAZZE’DE 26 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

07.10: Gazetecileri Koruma Komitesi, İsrail-Hamas savaşında şu ana kadar 31 gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 26 gazeteci, İsrail’de dört gazeteci öldürüldü.

İSRAİL YARDIM KAMYONU SAYISINI AÇIKLADI

06.56: İsrail, pazartesi günü Gazze’ye 39 kamyon yardımın girdiğini ve savaşın başlangıcından bu yana toplam yardım miktarının 171’e çıktığını söyledi.

SERBEST BIRAKILAN REHİNE ABD’YE DÖNDÜ

05.44: Serbest bırakılan Hamas rehinesi Natalie Raanan, Chicago’daki evine döndü. İsrail’in Chicago Başkonsolosu, Judith ile birlikte Hamas’ın serbest bıraktığı Amerikalı kadın Natalie Raanan’ın şehirdeki evine döndüğünü söyledi.

GAZZE’YE 18 BİN TON BOMBA ATILDI

05.21: İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi.

İSRAİL’İN BM ELÇİSİNDEN ÇOK SERT İRAN AÇIKLAMASI

04.38: İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ve heyeti, BM Güvenlik Konseyi toplantısında “Bir Daha Asla” mesajını taşıyan sarı Davut Yıldızı taktı. Erdan, “Auschwitz’de Yahudi bebekler yakıldığında dünya sessizdi ve bugün Be’eri’de ve güneydeki kasabalarda Yahudi bebekler Nazi Hamas tarafından yakıldı ve dünya yeniden sessizliğe büründü.” dedi. İran’ı Nazi rejimine benzeten Büyükelçi, “Ancak Hamas’ın lideri İsmail Haniye, Adolf Hitler değil. Führer değil. Dünyayı yönetmek isteyen bu ölüm tarikatının lideri değil. Bu rolü İran’ın dini lideri oynuyor. kana susamış Ayetullah Hamaney. Hitler’in Üçüncü Reich’ı kıtalara yayılan bin yıllık bir imparatorluk yaratmak istiyordu, tıpkı Hamaney’in bölgeyi ve ötesini kapsayan radikal Şii hegemonyasını tasavvur ettiği gibi. Ayetullah rejimi zamanımızın Nazi rejimidir ve ordusu Hamas’ı da içermektedir. Filistin İslami Cihadı, Hizbullah, Husiler, Devrim Muhafızları ve diğer cihatçılar ‘Sieg Heil!’ diye bağırmak yerine bu radikal Nazi İslamcılar şöyle bağırıyorlar: “İsrail’e ölüm! Amerika’ya ölüm! İngiltere’ye ölüm!'” ifadelerini kullandı.

İSRAİL: HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDUK

01.22: İsrail, hava kuvvetlerinin “Hizbullah’ın altyapısını” vurduğunu açıkladı. İsrail ve Hizbullah güçleri haftalardır sınır bölgesinde düşük yoğunluklu bir çatışmanın içerisinde.

İSRAİLLİ REHİN ASKER KURTARILDI

00.11: IDF, 7 Ekim’de rehin alınan kadın askeri kurtardı. İsrail Savunma Kuvvetleri ve Shin Bet güvenlik servisi, bir gece operasyonuyla İsrail askeri Er Ori Megidish’i Gazze’den kurtardı. Ordu, Gazze’de Hamas tarafından 239 rehinenin tutulduğunun doğrulandığını söyledi.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.