İsrail destekçileri katliamları sosyal medya sansürüyle gizlemeye çalışıyor

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) sosyal medyada Filistin’e yönelik karartma yapıldığını belirterek, İngilizce bir mesaj paylaştı. Mesajda ” Sansür mekanizmalarını devreye sokan platformlar katliama ortak olmaktadır.” denildi.

İsrail destekçileri katliamları sosyal medya sansürüyle gizlemeye çalışıyor
Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

UMED, sosyal medyada Filistin’e yönelik karartma yapıldığını belirterek, sosyal medya hesaplarından İngilizce açıklama yayınladı.

“Sosyal Medya’da Filistin Karartması!” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Facebook ve Instagram başta olmak üzere sosyal medya platformlarında Filistin destekli mesajlara sansür uygulanmaya başlandı.

Mazlum Filistinlilerin sesini dünyaya duyurmak için yapılan bazı paylaşımlar ya filtreleniyor ya da kaldırılıyor. Gazze’de ki felaketi gösteren hesapların bir kısmı da uyarılmadan kapatılıyor.

İsrail’in, 7 Ekim’de başlattığı Gazze bombardımanının hemen ardından sosyal medya platformlarının kısıtlamaya gittiği görülüyor. 

İsrail’in ‘Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından ise soykırımı sosyal medya platformlarında gündeme getirenlere ağır yaptırımlar başladığı görülüyor.

Altını çizerek belirtmek isteriz ki İsrail’in sansür mekanizmalarını devreye sokan sosyal medya platformları katliama ortak olmaktadır. 

Hakikatin sesi olanların, gönderilerinin silinmesi, hesaplarının kilitlenmesi ifade özgürlüğüne saldırı ve faşizanca bir tutumdur.”

Palestine Blackout on Social Media!

Censorship began to be imposed on Palestine-supporting messages on social media platforms, especially Facebook and Instagram.

Some posts made to make the voices of oppressed Palestinians heard to the world are either filtered or removed. Some…

— Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) (@MedyaUmed) October 24, 2023

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.