İşitme Engelliler Spor Federasyonu, depremzedeleri yalnız bırakmadı

İşitme Engelliler Spor Federasyonu da Başkan Kerim Vural öncülüğünde oluşturduğu ekip ile Hatay’da arama kurtarma ve yardım çalışmalarında yer aldı.

İşitme Engelliler Spor Federasyonu, depremzedeleri yalnız bırakmadı
Yayınlama: 18.04.2023
A+
A-

Türkiye, depremde tek yürek oldu. Kahramanmaraş merkezli depremde spor federasyonları da seferber oldu. İşitme Engelliler Spor Federasyonu da Başkan Kerim Vural öncülüğünde oluşturduğu ekip ile Hatay’da arama kurtarma ve yardım çalışmalarında yer aldı.

İş makinaları ekipmanı gıda ve giyecek malzemelerini Hatay’a ulaştıran İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural ve ekibi ayrıca bir can kurtarma olayına da imza attı. İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Hatay’da Muhammet isimli bir çocuğumuzu enkazdan çıkardık. Keşke bu felaket yaşanmasaydı” dedi. Başkan Vural, bu depremden ders çıkarmak zorunda olduklarını da ifade ederek, “Anladım ki deprem öldürmüyor. Yanlışlar can alıyor. Bir de Türkiye’nin arama kurtarma da son teknikleri uygulaması lazım. Son teknolojik arama kurtarma teçhizatları ve köpeklere daha çok sahip olmamız lazım” diye konuştu.

AVRUPA YÖNETİMİNDE BİR TÜRK ÜYE

Bu arada İşitme Engelliler Spor Federasyonu uluslararası alanda başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Adana Kurttepe Sağırlar Eğitim, Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Burcu Pişkin’in Avrupa İşitme Engelliler Organizasyonu İcra Kurulu üyeliğine seçildiğini söyledi. Uluslararası alanda özellikle masa başında önemli görevlerde yer almaları gerektiğini ifade eden Başkan Kerim Vural, “Müsabakalar sırasında masa başında bir çok oyunlar oynanıyor. Bizim buralarda yer almamız hakkımızı da daha güçlü bir şekilde savunacağımız anlamına geliyor. Burcu Pişkin kardeşimize bu görevinde başarılar diliyoruz. Bundan sonra da uluslararası alanda yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.