Isıtma sistemi bozuk olan Van Müzesi vatandaştan tepki aldı

Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan yıllarca Urartulara başkentlik yapan Van’ın tarihine ışık tutan ve “Dünyanın en büyük Urartu Müzesi” olan Van Müzesinin ısıtma sistemi bozuldu.

Isıtma sistemi bozuk olan Van Müzesi vatandaştan tepki aldı
Yayınlama: 01.02.2024
A+
A-

Van’da yapımı yıllarca beklenen ve güzel bir projeyle inşa edilip halkın ziyaretine açılan Van Müzesi, ısıtma sisteminin arızalanmasından dolayı ziyaretçiler zor anlar yaşıyor. Aileleriyle müzeyi gezmeye gelen vatandaşlar içerideki soğuktan dolayı yarım saat bile kalamadan müzeden ayrılıyor.


Öğrencileriyle müzeyi gezmeye giden Fotoğrafçılık Kursu Eğitmeni Aycan Altınal, “Bugün öğrencilerimizle Van Müzesini ziyaret ettik. Daha önceden Van Müzesine hiç gitmeyen öğrencilerimiz vardı. Bugün onlara burayı tanıtıp, fotoğraf çektirmek istedik. Müzede başka şehirlerden gelen turlar ve misafirler vardı. Müzede bizi üzen tek şey, oldukça soğuk olmasıydı. Buz gibiydi. Küçük çocuklar da vardı orada ve çok üşüyorlardı. Giren insanlar girdiklerine pişman olup, yarım saat bile kalmadan çıkıyorlardı. Konuyla alakalı yetkililere sorduğumuz zaman ısıtmalı sistemin arızalı olduğunu, aylardır böyle olduğunu, ne zaman geleceğinin belli olmadığı söylediler. Biz Vanlılar Van Müzesini çok bekledik. Yıllarca bekledik. Van’ın turizm alanındaki en büyük eksikliklerinden biriydi. Çok güzel bir müze oldu. O kadar beklememize değdi fakat şimdi kışın ortasında ve havaların çok soğuk olmasından kaynaklı burada bir ısıtma sisteminin olmaması çok yazık. Çok üzüldük. Biz de yarım saat bile kalamadık. Tadını da çıkartamadık, eğlenemedik. Bu durumun biran önce yetkililere ulaşmasını ve düzeltilmesini talep ediyorum” dedi.


Kursiyer Yusuf İngeç de “Öğretmenimizle beraber bugün Van Müzesini ziyaret ettik. Çok güzel, çok beğendim fakat çok soğuk olduğu için hiç tadını çıkaramadık. Çok üşüdüm. Soğuktan dolayı gördüğüm şeylerin ne olduğunu bile idrak edemedim. Oradan bu yüzden hemen çıkmak istedim. Çok üzüldüm. Bir daha ısıtma sistemi düzeldiğinde yâda yazın tekrar gelmek istiyorum. Fakat bu durum oldukça kötü. Biz buradayız. İstediğimiz zaman gelebiliriz fakat dışarıdan bir kere gelip gören insanların fırsatı belki bir daha hiç olmayacak. Bu durum için yetkililere sesleniyorum. İnşallah bu durum biran önce düzeltilir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.