İranlıların gayri ahlaki davranışlarına siyasi parti başkanından tepki!

İranlıların gayri ahlaki davranışlarına siyasi parti başkanından tepki!
VAN
Yayınlama: 10.08.2023
A+
A-

Van’ın turizm anlamında daha ileri götürülmesi ve turistlerin daha fazla gelmesini için çalışmaların ve hizmetlerin yapılması gerektiğini belirten HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, ancak ahlak kurallarına da uyulması gerektiğine dikkat çekti.


İranlılar Van’ı çok seviyor. Van’a geldiklerinde yaptıkları alışveriş, yedikleri yemekler ve aldıkları hizmetler vasıtasıyla il ekonomisinin mihenk taşı olma görevini görüyorlar. Ancak giyinişleri, hal hareketleri ve özellikle gece saatlerinde sergiledikleri davranışlar ile birçok kesimin tepkisi ile karşılaşıyorlar ve
“Gece saatlerinde kendi sokaklarımızda yürümeye hayâ ediyoruz”


Van’a gelen İranlı turistlerin ahlak ve adaba uymayan davranışlarının denetlenmesi gerektiğini vurgulayan HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın, şu ifadeleri kullandı.


“İlimiz ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıyadır. Yani kendi kendine yeter bir il olma vasfını taşımıyor maalesef. Dolayısıyla İran’dan gelen misafirlere çok ciddi olarak ihtiyaç duymaktadır. Hatta mevsimsel olarak İran’dan gidiş gelişler azaldığında esnaflarımızın büyük ekonomik sıkıntılar çektiğini biliyoruz. İranlıların ilimize gelmesi için ulaşım ve konaklama yönünden ciddi tedbirler alınması gerekiyor. Fakat bizim bugün vurguladığımız husus şu; özellikle İranlı misafirlerimizin ilimizde bulundukları süreç içerisinde genel ahlakla adaba uymayan birtakım davranışlar sergilediklerini gözlemlemekteyiz.

Gece saatlerinde kendi ilimizde, kendi sokaklarımızda dolaşmaya hayâ eder bir hal almaya başladı. Bu bir dengedir. Elbette ki insanların ilimize gelmesinin önüne geçecek birtakım uygulamalardan uzak durmak ve daha çok misafir çekme yoluna gitmek gerekiyor. Ama gelen misafirlerimizin de en nihayetinde Müslüman bir ülkeye geldiklerini unutmamaları gerekiyor. Halkı Müslüman olan bir şehre geldiklerini unutmamaları gerekiyor.

Özellikle gece kulüpleri gibi mekânların çok ciddi olarak denetlenmesi gerekiyor. Yine sokaklarda gayri ahlaki davranışlar içerisinde bulunan turistlerin bu konuda uyarılması lazım. Çünkü artık sanki gayrimüslim bir ülkeye gidilmiş, sanki İslami hiçbir kuralın, ahlaki kuralın olmadığı bir yere gidilmiş gibi çok pervasızca birtakım uygulamalar ve davranışları gözlemlemekteyiz.

Bu konuda yetkililerin dengeyi sağlayacak bir şekilde tedbirleri alması zorunludur. Bir taraftan misafirlerimizi küstürmeyelim evet ama bir taraftan da halkımızın ahlak ve adabına uygun bir şekilde davranmalarını sağlamak adına gerekli tedbirleri alalım”

 

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.