İpekyolu’nda parklar yaza hazırlanıyor

İpekyolu Belediyesi yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte ilçede yer alan parklarda bakım onarım çalışmalarına devam ediyor.

İpekyolu’nda parklar yaza hazırlanıyor
VAN
Yayınlama: 08.05.2024
A+
A-

İpekyolu Belediyesi tarafından başlatılan, kentte bulunan parklarda çim biçme, budama, ilaçlama ve donatıların bakım onarım çalışmaları sürüyor. Van İpekyolu Belediyesine bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, park ve yeşil alanlarda sürdürdüğü bakım onarım, peyzaj, çim biçme çalışmalarıyla parkları yaza hazırlıyor.

Havaların ısınmasıyla parklara artan talep doğrultusunda çocuklara daha güvenli ve daha yeşil bir alan sunan İpekyolu Belediyesi, çalışmalarını periyodik olarak her mahallede devam ettiriyor. “Daha Yeşil bir İpekyolu” sloganıyla çalışmalarını yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için hummalı bir şekilde çalışdı. Ekipler, ilçede vatandaşlara yeni yaşam alanları sunmak için yürüttüğü peyzaj çalışmalarıyla parkları güzelleştirdi. Parkları yaza hazırlamak için periyodik olarak çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yapılan peyzaj çalışmaları ile parklara estetik görüntü kazandırıp, çim biçme çalışmaları ile parkları ailelerin kullanımına sunmak için yeşillendirerek, ağaç ve çiçek dikim çalışmalarıyla yeşil alan miktarını artırdı.

Öte yandan çiçek üretim serasında refüj ve parkları süsleyecek olan 45 bin adet kadife çiçeği tohumu yetiştirilerek ilçenin estetiğine kazandırılması hedefleniyor.

Kaynak: BÜLTEN - İPEKYOLU BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.