İnci Kefali (Van Balığı) markalaşıyor!

İnci Kefali (Van Balığı) markalaşıyor!
VAN
Yayınlama: 01.03.2024
A+
A-

Van Gölü’nün sodalı suyunda yaşayan ve bölge insanının önemli geçim kaynaklarının arasında yer alan İnci Kefali (Van Balığı) konserve olarak seri üretimi için çalışmalar tamamlandı.
AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu yaptığı paylaşımda, girişimler sonucu Dardanel Ton fabrikalarına gönderilen İnci Kefalinin çeşitli deneyler ve lezzet testlerinden başarılı geçtiğini dile getirdi.
“KONSERVE OLARAK SERİ ÜRETİMİNE BAŞLAYACAK”
Türkmenoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Girişimlerimiz sonucu Dardanel Ton fabrikalarına gönderdiğimiz Vangölü’ne özgü endemik İnci Kefali balığımız çeşitli deneyler ve lezzet testlerinden başarılı geçti. Konserve olarak seri üretimine başlanacak olan İnci Kefali’nin temin ve fizibilite çalışmaları için Dardanel Ton Endüstriyel Direktörü (CEO) Hayrettin EKİCİ ve Satın Alma müdürü Adnan ERDOĞAN ilimizi ziyaret ederek çalışmalarını tamamladılar. İnci kefilinin yurtiçi ve uluslararası arenaya girmesi sektör paydaşları açısından önemli bir gelişme olmasının yanı sıra gastronomi şehri yolunda ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
<

code>

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.