Havalar ısındı, Van’da Martı scooterlar arttı

Van’da kış mevsimin sona ermesinin ardından bahar mevsiminin gelmesiyle elektrikli scooterlar yeniden sokaklardaki yerlerini aldı. Türkiye, tüm dünyada gittikçe yaygınlaşan paylaşımlı elektrikli scooter deneyimi ile kısa...

Havalar ısındı, Van’da Martı scooterlar arttı
VAN
Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

Van’da kış mevsimin sona ermesinin ardından bahar mevsiminin gelmesiyle elektrikli scooterlar yeniden sokaklardaki yerlerini aldı.
Türkiye, tüm dünyada gittikçe yaygınlaşan paylaşımlı elektrikli scooter deneyimi ile kısa bir süre önce tanıştı. İlk etapta İstanbul’da sonra Ankara’da faaliyete başlayan Martı, insanlar tarafından diğer illerde de yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı.
Van’da da özellikle öğrenciler tarafından tercih edilen scooterlar aynı zamanda işe gidenler tarafından da tercih ediliyor. Belli bir bölgede bulunan scooterlar kullanıcılar tarafından işleri bittikten sonra tekrar belirlenen bir güzergâha bırakılıyor. Aslında insanların işini kolaylaştırıyor gibi görünen bu uygulama bazı bilinçsiz kullanıcılar tarafından trafiği tehlikeye sokuyor. Telefona indirilen bir uygulamayla kullanılan elektrikli scooterlar, barkot sistemiyle çalışıyor.
Martı scooterlar kullanmanın şartları
18 yaşını doldurmuş olmak
16 ve 18 yaş aralığında olanlarda ise M ve A1 ehliyet şartı
Azami hız saatte 18 km
Birden fazla kişinin binmesi yasak
Yayaları ve engelli/yaşlı vatandaşları tehlikeye sokmamak
Kişisel eşya taşımamak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.