Halit Toktaş Ak Parti Gürpınar Belediye Başkanlığına aday adayı oldu

Halit Toktaş Ak Parti Gürpınar Belediye Başkanlığına aday adayı oldu
VAN
Yayınlama: 22.11.2023
A+
A-

Yerel seçimlere birkaç ay kalmışken partilerdeki aday adaylığı başvuruları da hız kazandı. Van Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için aday adayı olanlar partilere giderek başvurularını yapıyor.

Ak Partiden Van Büyükşehir Belediyesi için şuana kadar 2 aday başvuruda bulunurken, ilçe belediyeleri için de başvurular devam ediyor.

Van’ın Gürpınar ilçesi için aday adaylığı başvurusu yapan Ak Parti Gürpınar İlçe Başkanı Taha Güngör’den sonra 2014-2020 yılları arasında Ak Parti Gürpınar ilçe başkanlığı yapmış olan Halit Tontaş da aday adaylığı başvurusu yaptı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla aday adaylığı başvurusu yaptığını duyuran Toktaş, “Doğup büyüdüğüm ilçem Gürpınar’da Ak partiden Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu yaptım. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

HALİT TONTAŞ KİMDİR?

1972 yılında Van’ın Gürpınar ilçesinde doğan, evli ve üç çocuk babası Halit Toktaş, ilk ve orta öğrenimini Gürpınar’da tamamladıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde büro yönetimi ve uygulamaları bölümünden mezun oldu. Daha sonrasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden de ikinci defa mezun oldu.

2001 yılından itibaren Gürpınar Sulama Birliğinde birlik genel sekreteri ve muhasebe müdürü olarak 15 yıldan fazla bir süre boyunca görev yaptıktan sonra, 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşundan bu yana parti içerisinde çeşitli görevlerde bulundu. Bu görevler arasında parti ilçe sekreterliği, siyasi hukuki işler başkanlığı, teşkilat başkanlığı gibi önemli pozisyonlar yer aldı. Ayrıca, 2009-2014 yılları arasında belediye meclis üyeliği ve 2014-2019 yılları arasında Ak Parti Gürpınar ilçe Başkanlığı gibi kritik görevleri üstlendi.

Toplum yararına birçok dernekte aktif görev alarak sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulundu. Halen serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak özel firmalara danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.