Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat etmeli?

Güneş gözlükleri, sadece yazın güneşin parlak ışınlarından korunma amacıyla değil, aynı zamanda göz sağlığını koruma ve zararlı UV ışınlarından korunma için önemlidir. Peki, doğru güneş gözlüğü nasıl olmalıdır ve nereden alınmalıdır?

Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat etmeli?
Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

Güneş gözlükleri, UV koruma seviyesi, konfor, dayanıklılık ve stil gibi faktörler göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Optik mağazaları, lisanslı satıcılar veya güvenilir online satıcılar, kaliteli ve doğru şekilde sınıflandırılmış güneş gözlükleri sunar.

Güneş gözlüğü alırken, CE işareti taşıyan ve UV koruması olan gözlükleri tercih etmek önemlidir. Ayrıca, gözlüklerin lens malzemesi, dayanıklılığı, rahatlığı ve kırılmaya karşı dayanıklılığı da dikkate alınmalıdır.

“KAPLAMALI GÖZLÜKLER TERCİH EDİLMELİ”

Optik Satış sorumlusu Adnan Saatçioğlu, “Güneş ışınlarını kırmayan gözlüklerin Çin malı olduğuna dikkat çekerek,  “Kaliteli gözlük almak için optikçilere gitmek lazım. Sağlık Bakanığının müsaade etmiş olduğu lisanlı optikçilerde gözlük almak zorundayız. Ürünlerimizde güneşten gelen zararlı ışınları kıran camları tercih ediyoruz. Kaliteli ve orijinal güneş gözlüğü İtalya ve Almanya gözlülükleridir. Kaplamalı gözlülükler tercih edilmelidir” dedi.

İNTERNET ÜZERİNDE SATILAN GÖZLÜKLER GÜVENİLİR GÖZLÜKLER Mİ?

Saatçioğlu,  “İnternet üzerinden satılan gözlüklerin hiçbir güvenliği yoktur. Birçok müşterilerimiz internete sipariş verip çok yanıldıklarını, başka markaların geldiklerini söylüyorlar. bunların tamamı güven kaynaklı olayıdır. Sahtesi de var kalitelisi de var ama müşterinin bunu bilmesi mümkün değil. Ancak bunu ehemmiyeti olan optikçiler anlayabilirler” ifadelerini kullandı.

ORJİNAL GÖZLÜK FİYATLARI

Güneş gözlüğü fiyatlarına da değinen Saatçioğlu, orijinal güneş gözlükleri 800 TL’den başlar 10 bin TL’ye kadar çıkar. Orijinal gözlüklerin üzerinde etiketi olmalı, satış fiyatı olmalı ve 2 yıl garanti belgesi olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.