Giresun fındığı Van’da çok seviliyor

Giresun fındığı Van’da çok seviliyor
Yayınlama: 10.08.2023
A+
A-

Giresun’dan Van’a getirilen yaş fındıklar Vanlılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kilosu 60 TL’den satılan yaş fındıklar hem sağlıklı hem de kabuğundan kolay ayrıldığı için birçok kişi tarafından tercih ediliyor.


Giresun’un Van’a getirilen yaş fındıklar, tazelikleri ve tatlarıyla ön plana çıkıyor. İlin işlek caddelerinde bulunan tezgâhlarda sergilenen fındıklar, renkleri ve lezzetli tatları göze damağa hitap ediyor.


Özellikle sokak aralarında kurulan tezgâhlarda satılan yaş fındıklar Vanlılar ve İranlılardan ilgi görüyor. Mevsiminin gelmesiyle birlikte satışına başlanan fındıklar, yıllardır aynı şekilde Vanlılarla buluşturuluyor.


Fındık, içerdiği besin değerleri ve lezzetiyle hem enerji kaynağı hem de keyifli bir atıştırmalık olarak dünyanın her yerinde en fazla tercih ediliyor. Giresun’dan Van’a getirilen yaş fındığın kilosu 60 TL ‘den satılıyor. Kış aylarına yaklaşırken hem enerji kaynağı hem de keyifli bir atıştırmalık arayışında olanların tercihi olan yaş fındıklar, kentin sokaklarında lezzet yaşatmaya devam ediyor.

Kaynak: NECDET TAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.