Gazze’ye Rum koridorunun detayları ortaya çıktı

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Kıbrıs’ın Larnaka limanından yardım sevkiyatının mümkün olan en kısa sürede başlayabilmesi için İsrailli ve Kıbrıslı teknik ekiplerin Çarşamba ve Perşembe günü görüşeceklerini söyledi.

Gazze’ye Rum koridorunun detayları ortaya çıktı
Yayınlama: 21.12.2023
A+
A-

Güney Kıbrıs’tan Gazze Şeridi’ne bir deniz koridorunun açılması planı hızlandı.

Geçtiğimiz günlerde İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY), İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi ile Kıbrıs adası arasında deniz koridoru açılması konusunu görüşeceği bildirilmişti.

COHEN: SEVKİYAT EN YAKIN SÜREDE BAŞLAYACAK

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen Kıbrıs ziyaretinde skandal planın ayrıntılarına dair açıklamalarda bulundu. Cohen, Gazze’den yaklaşık 385 kilometre uzaklıktaki Kıbrıs’ın Larnaka limanından yardım sevkiyatının mümkün olan en kısa sürede başlayabilmesi için İsrailli ve Kıbrıslı teknik ekiplerin Çarşamba ve Perşembe günü görüşeceklerini belirtti.

Gazze'ye Rum koridorunun detayları ortaya çıktı

Kıbrıslı mevkidaşı Constantinos Kombos ile görüşmesi sonrasında konuşan Cohen, “Kıbrıs ve İsrail, bölgedeki diğer ortaklarla birlikte, insani yardımın Gazze’ye organize ve iyi denetlenmiş bir şekilde aktarılmasını kolaylaştırmak için güvenli bir deniz koridoru girişimini destekliyor” dedi.

Cohen’e, yardım sevkiyatlarının operasyonel merkezi olarak görev yapacak olan Larnaka’daki Zenon Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi’ne yapılan ziyaret sırasında girişimin ayrıntıları hakkında bilgi verildi.

İSRAİL DENETLEYECEK

Rum planına göre, Gazze Şeridi’ne gönderilecek yardımlar Güney Kıbrıs’ta toplanacak, denetlenecek ve depolanacak. Toplanan yardımlar İsraililler tarafından denetlenecek. Yardım gemileri ise, Larnaka limanından hareket edecek.

Tel Aviv yönetiminin Rumların teklifini hızlandırmak istediğini kaydeden Al Jazeera muhabiri Laura Khan, Dışişleri Bakanı Eli Cohen’in Güney Kıbrıs’ta yaptığı açıklamaların Gazze’yi karadan tecrit ve bağlantıyı tamamen koparma endişesini doğruladığını aktardı. Cohen, projenin İsrail ile Gazze arasındaki geçişleri tamamen bitireceğini vurguladı, Gazze Şeridi’nden bütünüyle ayrılmalarına izin vereceğini söyledi.

Gazze ile Güney Kıbrıs limanı Larnaka arasında yaklaşık 400 kilometre bulunuyor. Rumlar ve İsrailliler, söz konusu skandal planla Gazze’ye yardımların hızlanacağını savunuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.