Gazze’de katliama hazırlık: Hastaneye 4 saat süre

İsrail ordusunun baskın yaptığı Kemal Advan Hastanesi’nin boşaltılması için 4 saat süre verdiğini duyurdu. Gazze’de can kaybı ise 18 bin 787’ye yükseldi.

Gazze’de katliama hazırlık: Hastaneye 4 saat süre
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda can kaybının son 24 saatte 179 artarak 18 bin 787’ye yükseldiğini açıkladı.

HASTANEYİ BOMBALAYACAKLAR

Öte yandan bakanlık İsrail ordusunun baskın yaptığı Kemal Advan Hastanesi’nin boşaltılması için 4 saat süre verdiğini duyurdu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde bulunan ve İsrail ordusunun 12 Aralık’ta baskın düzenlediği Kemal Advan Hastanesi’ndeki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gazze'de katliama hazırlık: Hastaneye 4 saat süre

İSRAİL 4 SAAT SÜRE VERDİ

Berş, İsrail ordusunun, “Hamas’ın hastaneyi askeri amaçla kullandığı” iddiasıyla Kemal Advan Hastanesi’nin boşaltılması için 4 saat süre verdiğini aktardı.

Kemal Advan Hastanesi’ndeki duruma ilişkin Berş, “İsrail ordusu hastaları ve sağlık personelini hastanede tek bir yerde topladı ve hareket eden herkesi hedef aldı. Hamas’ın burayı askeri amaçla kullandığı iddiasıyla bir mektup göndererek boşaltmakla tehdit etti.” ifadelerini kullandı.

Berş, İsrail’in gece saatlerinde Cibaliya Şehitleri Kliniği’ni bombaladığını hatırlatarak, klinik müdürünü alıkoyduğunu ve kliniğin zor şartlar altında yeniden faaliyete geçirildiğini aktardı.

Gazze'de katliama hazırlık: Hastaneye 4 saat süre

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Berş, “İşgalci İsrail çıldırmış durumda ve yıkıcı bir şekilde bombardımana devam ediyor. Dün 2 sağlık çalışanını öldürdü.” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.