Gazze’de hastaneler mezara döndü: İlk defa böylesini görüyoruz…

Gazze’de Nasır Hastanesi Başhekimi Doktor Velit Abuhatab hastanelerin mezara döndüğünü insanların ölümü beklediğini söyledi.

Gazze’de hastaneler mezara döndü: İlk defa böylesini görüyoruz…
Yayınlama: 23.10.2023
A+
A-

Sağlık sisteminin iflas noktasına geldiği ve insanların hastanelerde ölümü beklediği Gazze’de Nasır Hastanesi Başhekimi Doktor Velit Abuhatab bölgedeki durumun vehametini anlattı.

Gazze’de büyük bir soykırımın gerçekleştiğini belirten Doktor Velit Abuhatab,”Burada insanlar hastanelerde ölümü bekliyor. Hastaneler adeta bir mezar.

“Zaten olaylardan öncesinde de yeteri kadar tıbbi malzeme eksiğimiz vardı. Tıbbi ürünlere ulaşmakta zorluk çekiyorduk. Son 15 gündür ise durum çok daha vahim.”

DURUM DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Abluka başladığı günden beri elektrik yok. Yakıt sorunumuz var. Enerji ihtiyacımızı benzinliklerden topladığımız benzinle sağlamaya çalışıyoruz. Fakat o da bitecek. Durum her geçen gün daha da vahim bir hal alıyor. Sağlık hizmetleri durma noktasında.” dedi.

23 YILDIR İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRDÜM

Hastanelerin işlevsiz hale geldiğini söyleyen Başhekim Abuhatab, “Enerjisiz hastane olmaz. Yoğun bakımda hastalarımız var.Yenidoğan yoğun bakımlarımız var. Yerini yurdunu terk edip evsiz kalanlar da var. Onlar da hastanemize sığınıyor. Şuan hastaneler barınak görevini de görüyor.Hastanelerin koridorlarında yatıyorlar. 23 senedir doktorluk yapıyorum. Birçok saldırlar oldu. Benzer baskılara maruz kaldık. Fakat böyle bir şeyle ilk defa muhatap oluyoruz

Böyle bir şeyle ilk defa karşılaştık. Aynı anda yüzlerce yaralı geliyor. Onlarca şehidimiz oluyor. Zor durumda kalıyoruz. Birçok acil ameliyatlar ertelendi.

Sadece Gazze şehrinde 50 bin gebe kadın var. Bunların hiçbirine tıbbi müdahale yapılamıyor. Kontrolleri gerçekleştirilemiyor. İlaçları verilmedi.

İNSANLIK DIŞI BİR DURUM YAŞANIYOR

İsrail’in hiçbir etik değer taşımadığını kaydeden Dr. Abuhatab, “Burada insanlık dışı bir durum yaşanıyor.

Hastalara müdahale namına hiçbir şey yapamıyoruz. 10 Hastaneye daha uyarı verdiler. Boşaltın diye.

Belki tanıdıkları çıkar diye fotoğraflarını sakladık. Bu bir soykırımdır. İnsanlık dışı bir durumla karşı karşıyayız. Burada ahlak diye bir şey kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.