Finansal hizmetler güven endeksi yükselişini sürdürdü

Mayıs ayında 1,7 puan artışla 150’ye yükselen finansal hizmetler güven endeksi Haziran ayında da artmaya devam etti. Endeks, 8,6 puan artış kaydederek 158,6 seviyesinde gerçekleşti.

Finansal hizmetler güven endeksi yükselişini sürdürdü
Yayınlama: 20.06.2023
A+
A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haziran ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi açıklandı. Haziran ayında finansal sektörde faaliyet gösteren 143 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen anket sonuçlarına göre Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), bir önceki aya göre 8,6 puan artış kaydederek 158,6 seviyesinde gerçekleşti.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumunun FHGE’yi azalış yönünde etkilediği, son üç aydaki hizmetlere olan talebin ise FHGE’yi artış yönünde etkilediği görüldü. Gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi bir önceki ay seviyesinde gerçekleşti.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla zayıfladığı gözlendi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin güçlendiği, gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin ise aynı kaldığı görüldü.

Ali Canberk Özbuğutu
 

*İHA*

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.