F-35 üretimi büyük darbe yedi

Büyük umutlar bağlanan F-35 projesinde sorunlar bitmek bilmiyor. Lockheed Martin, alt yükleniciler tarafından üretilen parçaların tedarikinde sorun yaşanması sebebiyle F-35 üretimini yavaşlattı.

F-35 üretimi büyük darbe yedi
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

Dünyanın en maliyetli silah sistemleri arasında bulunan F-35 projesinde sorunlar bitmek bilmiyor. Yazılım problemleri ve kazalarıyla gündemden düşmeyen F-35’lerin üretimde de sorunlar çıkmaya başladı.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Taktik Hava ve Kara Kuvvetleri Alt Komitesi geçtiğimiz salı günü F-35 Program Ofisi direktörü Korgeneral Michael Schmidt ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

F-35 üretimi büyük darbe yedi

ÜRETİM İSTENEN DÜZEYDE GİTMİYOR

Komite üyelerinin sorularını cevaplayan Korgeneral Michael Schmidt, F-35 projesinin gidişatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Korgeneral Schmidt yaptığı açıklamada, Lockheed Martin’in en yeni F-35 versiyonu olan TR-3 versiyonundaki uçakların yarısından azını üretmeyi tamamladığını belirtti.

Lockheed Martin ile Teknoloji Yenileme 3 olarak bilinen iyileştirmelerle donatılmış 52 adet F-35 TR-3 uçağını 2023 yılı içinde üretilmesi için sözleşme imzalandığını belirten Korgeneral Schmidt, Lockheed Martin’in 52 uçaktan yalnızca 21 adedinin üretimini tamamlayabildiğini söyledi.F-35 üretimi büyük darbe yedi

TR-3 yükseltmeleri için gerekli ekipmanların üretiminin yavaşlığı ve üretim hızının planlanandan daha yavaş artması sebebiyle Lockheed Martin’in gövde üretimi biten uçaklar için gerekli ekipmanların tedarikinde sorunlar yaşadığını ifade eden Korgeneral Schmidt, 31 adet F-35 uçağının Teksas eyaletindeki Fort Worth şehrinde bulunan Lockheed Martin tesislerinde beklediğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.