Etçil böcek Van’da görüldü

Etçil böcek Van’da görüldü
Yayınlama: 27.07.2023
A+
A-

 

Birçok ilde rastlanan zehirli ve etçil “sarıkız” örümceği Van’da da görüldü. Özel ağız yapısı ile etleri kopararak yiyen böcek, daha çok akrep ve kertenkele gibi hayvanlarla besleniyor.
Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha sık görülen, etle beslenen ve görsel olarak sarı akrebe benzer bir görünümü olan “Sarıkız” örümceği Van’da da Ümit Gültepe adlı sosyal medya kullanıcısı tarafından görüldü. Ümit Gültepe “sarıkız” örümceğine su verdiği anları paylaşarak, “Yılanımız, çıyanımız, hayınımız sağolsun etrafımızdan hiç eksik olmaz. Neyse en zararsızı sensin, su içer misin?” ifadelerini kullandı.
Sarı Kız Örümceği, geçtiğimiz yıllarda da Gevaş ilçesi başta olmak üzere Tuşba ve Vangölü sahillerinde görülmüştü. Halka açık sahillerde görülen örümceğe karşı dikkatli olunması gerekiyor.


Sarıkız Örümceği zehri ile tehlike saçıyor. 13 santimetre uzunluğa kadar ulaşan ve zehriyle bir insanı ölüme götürebilen Sarıkız Örümceği, et yiyen örümcek olarak da biliniyor.


Sarıkız örümceği ısırığı genellikle ciddi bir tehlike oluşturmayan hafif semptomlara neden olabilir. Ancak herhangi bir böcek veya hayvan temasında olduğu gibi, ısırık sonrası enfeksiyon riskine karşı dikkatli olmak önemlidir.

Kaynak: NECDET TAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.