Eskilerden Bir Lezzet Pekmezli Kar Tatlısı

https://www.youtube.com/watch?v=oYl-c-vRIuc Ülkenin dört bir yanında devam eden kar yağışı, akıllara pekmezli kar helvasını getirdi! Van’da bazı vatandaşlar tarafından yapılan bu geleneksel tatlının bazı püf noktaları var....

Eskilerden Bir Lezzet Pekmezli Kar Tatlısı
VAN
Yayınlama: 12.02.2024
A+
A-

Ülkenin dört bir yanında devam eden kar yağışı, akıllara pekmezli kar helvasını getirdi! Van’da bazı vatandaşlar tarafından yapılan bu geleneksel tatlının bazı püf noktaları var. Yapılan kar tatlısının karı çok temiz olmalı. Ayrıca hiç ayak basılmamış ve hafif sert bir kar olması gerekiyor. Van’da yaşayan Fatma Yokuş Gürpınar Habere özel kar tatlısı yaptı. Yokuş “Van’da yağan kar yağışını fırsata çevirdik. Kar tatlısı yapalım dedik. Bu tatlı gerçekten çok güzel bir tatlı. Bunu yaparken dikkat etmek gerekiyor. Çünkü karın çok temiz ve hiç ayak basılmamış olması gerekiyor. Yapması çok kolay Temiz bir yerden aldığımız karı tabağa koyuyoruz. Üzerine pekmez gezdirip, karıştırdıktan sonra tüketiyoruz. Çok güzel bir tatlı herkese tavsiye ediyorum” dedi.
Basit ve doğal bir talı olarak tüketilen karlı pekmez, vücudun tatlı ihtiyacını doğal olarak karşıladığı için rafine şeker tüketimininde önüne geçiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.