Esad’ın güvendiği ismin paylaşımı olay yarattı

Suriye’de işkence ve katliam iddialarının gündemindeki Ömer el-Aroub, “Suriye Paralimpik Komitesi Başkanı” sıfatıyla elini kolunu sallayarak Fransa’ya gitti. Paris’te resmi temaslarda da bulundu.

Esad’ın güvendiği ismin paylaşımı olay yarattı
Yayınlama: 13.09.2023
A+
A-

Suriye rejimi lideri Beşşar Esad’ın en güvendiği isimlerden olan ve savaş suçlaması yöneltilen Baas Tugayları’nın iki numarası Ömer el-Aroub, elini kolunu sallayarak Fransa’ya gitti.

el-Aroub’un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar uluslararası kamuoyunda gündem olurken, Fransız medyasına göre Suriyeli isim, “Suriye Paralimpik Komitesi Başkanı” olarak 24 Ağustos-29 Ağustos tarihleri arasında Paris’e gittiği belirtildi.

OLİMPİYAT KOMİTESİ AÇIKLAMA YAPMADI

Suriye’nin gelecek yıl yapılacak etkinliğe katılacak bir takımı olduğu resmi olarak teyit edilirken, Fransız medya kuruluşu TF1, el-Aroub’un bu toplantıya katıldığını doğruladı.

Avrupa’da yayın yapan bazı Suriyeli muhaliflere yakın medya kuruluşları da el-Aroub’un Esad ile çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra kamuflajlı fotoğraflarını da paylaştı.

El-Aroub’un kontrolü altındaki askerlerin Suriye’de işkence ve katliam yaptıklarına dair iddialar gündeme getirilirken, Paris’teki Olimpiyat Komitesi konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.