Bu üst geçitte asansör var ama çalışmıyor

Bu üst geçitte asansör var ama çalışmıyor
VAN
Yayınlama: 17.08.2023
A+
A-

 

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında yapılan üst geçitte asansör yapılmış ancak aktif olmadığı için kullanılamıyor.


Günde binlerce hastanın tedavi için geldiği Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında hastaların rahat ve kolay şekilde hastaneye ulaşmaları için yapılan üst geçit ağır hasta, tekerlekli sandalye ve bebek arabası ile gelen hastalarının geçişini imkânsız hale getiriyor. Bu hastaların kullanmaları için yaptırılan asansör ise geçen yıllara rağmen çalıştırılmıyor.


Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan üst geçit yürüyebilecek durumda olan hastalara kolaylık sağlıyor ve kazaların yaşanmasının önüne

 

geçiyor. Ancak üst geçidin asansörü çalışmadığı için tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve bebek arabası kullanan hastalar üst geçidi kullanamıyor. Bu durumda olan hastalar mecburen trafik yoğunluğunun olduğu yerleri kullanmak zorunda kalıp olası kazalara neden olmaktadırlar.


“Üst geçidin asansörü devreye alınmalıdır”
Üst geçidin asansörünün aktif olmadığını ve bu durumun birçok hastayı mağdur ettiğini belirten

 

vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak asansörün en kısa zamanda devreye alınması gerektiğini söyledi.
Ağır hastaların, yaşlıların, tekerlekli sandalye kullanan ve bebek arabası olanların üst geçidi

kullanamadıklarını ve bu durumun da kazalara davetiye çıkardığını belirten vatandaşlar,

 

üst geçit asansörün bazı hastalar için hayati öneme sahip olduğunu ifade ederek asansörün çalıştırılması gerektiğini söylediler.

 

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.