“Borsada yukarı yönlü hareket devam edecek”

Kayıplarını telafi etmeye başlayan borsada ivme yukarıya doğru. Haber7’ye konuşan ekonomist Dr. Murat Turgut, borsada yukarı yönlü hareketin devam edeceğini, yatırımcının kısa vadede satış yapmaması gerektiğini söyledi.

“Borsada yukarı yönlü hareket devam edecek”
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

BIST 100 endeksi haftanın ikinci gününe yüzde 0,6 oranında yükselişle 7 bin 993 puandan başladı. İsrail’in Filistin’e saldırıları sonrası jeopolitik risklerin etkisiyle 7 bin 300 puan seviyesine kadar gerileyen borsa kayıplarını telafi etmeye devam ediyor. Haber7’ye konuşan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Murat Turgut, borsada yukarı yönlü hareketin devam edeceğine dikkat çekti, borsa yatırımcısına tavsiyelerde bulundu. 

“BORSA YATIRIMCISI KISA VADEDE SATIŞ YAPMAMALI”

Jeopolitik risklerin 7 bin 300 puan seviyesine kadar düşen borsada kayıpların telafi edilmeye başlandığını belirten Turgut, borsada tekrar ivmenin yukarı yönlü olduğunu ve bu hareketin devam edeceğini söyledi. Kısa vadede borsa yatırımcısının pozisyonunu koruması gerektiğine işaret eden Turgut, yatırımcının kısa vadede satış yapmaması tavsiyesinde bulundu. “Borsada aşağıda kritik seviye 8 bin 250 puan, yukarda ise 8 bin 500 puan. Yatırımcı bu seviyelere dikkat etmeli” dedi. Turgut, borsa yatırımcısına tavsiyelerde de bulundu. Borsa yatırımcısının gelecek yıl daha temkinli olması gerektiğini vurgulayan Turgut, “Her hissenin yükseldiği, her halka arzın prim yaptığı dönem geride kalabilir, yatırımcı daha bilinçli hareket etmeli” diye konuştu. Yatırımcının daha seçici olmasının önemine dikkat çeken Turgut, şirketlerle ilgili araştırma raporlarının mutlaka okunması gerektiğini belirtti.

“GRAM ALTIN YATIRIMCISI BİR MİKTAR SATIŞ YAPABİLİR”

Fed’in yüksek faiz artışlarına devam edeceğini ve altındaki yükselişin kısıtlı olacağına işaret eden Turgut, “Piyasa beklentilerinin aksine ons altında 2 bin dolarların üzerinde kalıcı bir seviyede olacağını öngörmüyorum. Hatta ons altın yatırımcısı bir miktar satış yapabilir” dedi. Altın yatırımcısının temkinli davranması gerektiğinin altını çizen Turgut, ons altında bin 950 – 2 bin dolar seviyelerinden alım yapılmasının riskli olabileceğini, bin 900 dolarların altında alım yapılmasının doğru olacağını belirtti. Bin 900 doların üzerinde yapılan her alımın küçük yatırımcıyı zora sokabileceğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.