Borsada 2024 için yeni tarihi zirve verildi

Yılın son işlem haftasında borsa zayıf bir performans sergilerken, analistler gelecek yıl için umutlu. Piyasa Uzmanı Eda Karadağ, Borsa İstanbul’un 2024’ün tamamında 10 bin 300 puan seviyelerine yükselebileceğini belirtti.

Borsada 2024 için yeni tarihi zirve verildi
Yayınlama: 27.12.2023
A+
A-

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,23 düşüşle 7 bin 282 puandan başladı. Yılı 7 bin 200 – 7 bin 300 puan seviyesinde kapatması öngörülen borsada, 2024’te yabancı girişlerinin de artmasıyla yeni bir ralli bekleniyor. Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, borsanın 2023 performansı ve 2024’e dair beklentileri Haber7’ye değerlendirdi.

BORSADA 2024 İÇİN YENİ ZİRVE VERİLDİ

Borsanın hafta başından bu yana 7 bin 200 puan seviyesinin üzerinde tutunma çabasını sürdürdüğünü belirten Karadağ, bu seviyenin kritik olduğunu, 7 bin 200 puanın altına doğru bir kırılma yaşanmasının satışların daha da hızlanması anlamına geldiğini ifade etti. “7 bin 200 puanın aşağısına doğru yaşanacak bir kırılma 7 bin 100 ve 7 bin puanı gündeme getirir. Bu noktada yatırımcıları uyarmak isterim, yılın son haftası itibariyle borsada görünüm zayıf” diye konuştu. Karadağ, Borsa İstanbul’un yılın son haftasında zayıf ve yatay bir seyirde olacağını söyledi. 2024’e dair beklentilerini de paylaşan Karadağ, Ocak ayının hem içeride hem de dışarıdaki gelişmeler nedeniyle borsa için hareketli geçeceğine işaret etti. Gelecek yıl borsanın yüzde 30 oranında yükselme potansiyeli bulunduğunu belirten Karadağ, 2024’ün tamamında borsanın 10 bin 300 puan seviyelerini görebileceğini belirtti. Borsanın en büyük rakibinin mevduat faizi olduğunu ifade eden Karadağ, “2024’te de mevduat faizlerine ilgi yüksek seyrederse borsada baskı artabilir” dedi.

2024’TE BORSADA HANGİ SEKTÖRLER ÖNE ÇIKAR?

“Borsa yatırımcısı önce riski sevip, sevmediğine karar vermeli, daha sonra ise yatırım yapacağı şirketin hikayesini bilmeli, araştırmalı. Riski sevmeyen yatırımcı uzun vadeli düşünmeli” diye konuşan Karadağ, yatırım yapılacak şirketlerin mutlaka borçluluk oranlarının araştırılması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle sosyal medyayı baz alarak yatırım yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Karadağ, finansal okur yazarlığın önemine dikkat çekti. Yılın genelinde karlılık açısından demir çelik, elektrik üretim, gıda,  savunma sanayi, giyim perakende, sağlık sektörlerinin pozitif ayrışacağını ifade eden Karadağ, bankacılık sektörünün de yüksek kar getiren sektörlerin başında geleceğini vurguladı.

2024 ALTININ YILI OLUR MU?

Merkez bankalarının faiz indirimlerine başlayacağı beklentisiyle doların negatif, emtialarında pozitif ayrıştığını işaret eden Karadağ, merkez bankalarının vereceği mesajların altının yönünü belirleyeceğini belirtti. 2024 yılının ilk aylarında ons altında bir miktar kar satışlarının yaşanabileceğini ifade eden Karadağ, altında düzeltme hareketlerinin görülebileceğini belirtti. Gram altının bin 994 liraya kadar yükseldiğini hatırlatan Karadağ, 2 bin ve 2 bin 200 liranın gram altında mümkün olacağını belirtti. “Her geri çekilme yatırımcı için alım fırsatı olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.