Başkan Say: Edremit’in 50-100 yıllık planını hazırlıyoruz

Van’ın Edremit Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Say, ikinci dönemde de belediye başkanı olması halinde alanında en iyi olan şehir planlayıcıları ile Edremit’in 50-100 yıllık master planını hazırlayacağını ifade etti.

Başkan Say: Edremit’in 50-100 yıllık planını hazırlıyoruz
VAN
Yayınlama: 29.02.2024
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerine bir ay kala Van’da siyasi partilerin çalışmaları hızlandı. Siyasi partilerin belediye başkan adayları da seçilmeleri halinde hayata geçirecekleri hizmetleri anlatıyor.
Van’daki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelen Edremit Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Say, 5 yılda yaptıklarını ve tekrar seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı.
Bir hafta önce yaptığı lansman toplantıda yaptığı çalışmaları ve projelerini kamuoyuyla paylaştıklarını dile getiren Say, seçilmeden önce yapacaklarını vadettikleri çalışmaların neredeyse tümünü yaptıklarını söyledi.
Hatta söylemedikleri bazı hizmetleri bile yaptıklarını ifade eden Say, seçilmeleri halinde Edremit’in 50-100 yıllık master planını hazırlayacaklarını dile getirerek, kendilerinden sonraki 20-30 yılda nerede yol yapılacağı, nerede park olacağı gibi tüm planlamaların
yapılmış olacağını belirtti.

“YEŞİL DOKUYU KORUYORUZ”
İpekyolu üzerindeki havaalanı kavşağında yer alan eski DSİ’ye ait arsanın yeşil dokusunu koruyarak, ilçeye kazandırdıklarını söyleyen Başkan Say, “DSİ’ye ait eski yerleşkenin millet bahçesi olarak korunarak, doğal dokunun yaşatılmasını amaçladık. Belediye olarak sosyal projelere de önem veriyoruz” dedi.

“HİZMET BİNASI YAPIMINI ERTELEYİP, ALTYAPIYA ÖNCELİK VERDİK”
Edremit Belediyesinin istenen düzeyde bir hizmet binasının olmamasının eksiklik olduğunu kabullendiklerini ifade eden Say, “Elbette güzel bir belediye hizmet binamızın olmasını bizler de arzuluyoruz. Ama öncelik sırasına dikkat ediyoruz. Hatırlarsanız, pandemi döneminde bu konuya yine değinmiştim. İlçemizde birçok bölgede kanalizasyon ve altyapı sorunları varken, bizim kalkıp hizmet binası yapmamız doğru olmazdı. Hizmet binası yapımını erteleyip, altyapıya öncelik verdik. Ancak halkın ihtiyaçlarına yönelik olarak eski yün iplik fabrikasını arsasına belediye hizmet binası yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“ŞAMRAN KANALI’NIN KORUNMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Tarihi Şamran Kanalı’yla ilgili de konuşan Say, “Tarihi Şamran Kanalı’nın korunmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi kanalın UNESCO Geçici Miras Listesi’ne alınmasına yönelik işlemleri tamamladık. Son yıllarda yanlış tarım sulaması politikasından dolayı bu kanaldaki su, yok denecek kadar azaldı. Söz konusu suyun artması için de yeni planlamalar şart” dedi.
Program, soru-cevap faslı ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.